RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk hva han sa

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen fikk pris for fjorårets verste sitat. Se her hva han egentlig sa.

Foreningen for StatmentBank kåret sitatet «Asia har ikke religion» som fjorårets verste sitat signert finansmannen Øystein Stray Spetalen.

NA24 - din næringslivsavis

Sitatet var å lese i Dagens Næringsliv etter et fordrag Spetalen holdt på «Landanleggskonferansen» arrangert av Hydro 3.september i fjor i Sandefjord.

Ut av sammenhengen
Spetalen mener sitatet er tatt ut av sammenhengen og var en del av et resonnement.

- Jeg ser at jeg er blitt kåret til å ha årets utsagn. Jeg takker for tilliten, men presiserer at utsagnet var at religionsfrihet gir sterk vekst i Asia, sier Spetalen til NA24.

I det halvtimes lange foredraget snakket finansmannen blant annet om gammelt utstyr i oljesektoren, norske politikere , livet som aksjespekulant , økonomer og OPEC .

En del handlet om Asias fortrinn sammenlignet med Europa om økonomisk vekst.

Fordummende journalistikk...
Dagbladets redaktør Anne Aasheim fikk andreplassen på listen over fjorårets verste sitater.

«Hvis du snakker om den fordummende journalistikken som avisen drev med på nittitallet, har vi forlatt den. Det gjorde vi for ett år siden» heter det fra den kanten.

Milliardæren Stray Spetalen er likevel glad for å vinne over Anne Aasheim.

- Jeg mener at andre av mine 2007-sitater var enda hvassere, så er jeg godt fornøyd med å vinne over Dagbladets redaktør Anne Aasheim enda en gang. Og dette tross for noe dårlig presisjon av juryen. 2-0, sier Spetalen.

Aasheim har ikke besvart NA24s henvendelse for å kommentere saken.

Hva ble sagt
NA24 var også på konferansen og tok opp hele foredrag på bånd. Du kan her selv lese ordrett hva som ble sagt på konferansen.

«Hele Asia har et stort fortrinn i forhold til resten av Europa - som har vært avgjørende for den økonomiske veksten der. De har ikke religion. Religion er hinder for å skape økonomisk vekst i mange land. Det har vært hindre i Europa i 1500 år, mens den katolske kirken kontrollerte Europa. Det er også hinder i mange andre deler verden det er religion. Som holder folk nede med usikkerhet. Asia har ikke religion. For eksempel hindu. Man må være født hindu for å bli hindu. De driver ikke med misjonsvirksomhet. Det er noe av det største og farligste islam og kristendommen gjør.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere