*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk hvor badevannet er varmest

Nå blir det snart varmt nok til årets første bad! Foto: Mosvold Larsen / SCANPIX

Selv om det har blitt kjøligere i luften de siste ukene, er det flere steder som måler over 15 grader i vannet.

26.06.08 13:18

Hvis du er ivrig på å bade, er det ferskvannet som har de høyeste temperaturene.

Les også:
Siste værsak: Husker du dette?

18 grader
Selv om det har vært lavere temperatur i luften i det siste, er det fremdeles brukbare temperaturer i badevannet flere steder.

MOBIL: Følg været på WAP

Sjekk været der du bor

Ulsrudvann i Østmarka utenfor Oslo har den høyeste badetemperaturen for øyeblikket. Onsdag morgen ble det målt 18 grader der.

Like bak finner vi Bekkensten, Bestemorstranda, Huk, Hvervenbukta, Ingierstrand, Katten, Nøklevann (ferskvann), Nordstrand bad, Skraperudtjern (ferskvann), og Solvikbukta i Osloområdet måler alle 17 grader onsdag. Det samme målte Straand Sommarland i Vrådal i Telemark mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Onsdag måler Brekkedammen, Gressholmen, Hovedøya, Langøyene og Lutvann i Osloområdet 16 badegrader. Det samme måler Vøra Camping i Sandefjord. Skjærhalden Marina på Hvaler målte 16 grader tirsdag og Tangenodden Camping ved Mjøsa målte 16 grader mandag.

15 badegrader finner vi i Badedammen på Grorud i Lillomarka, Bogstadvannet i Oslo vest, Oddane Sand Camping i Larvik og Sognsvann i Nordmarka onsdag. Sola Strand Hotell i Stavanger målte 15 grader mandag.

Under 15
De færreste har vel lyst til å hoppe uti når termometeret viser under 15 grader i badevannet.

Lyngstrand Camping ved Randsfjorden i Oppland, Rognstranda i Bamble i Telemark og Steinbruvann i Lillomarka målte 14 grader onsdag morgen.

Sjøsanden Feriesenter i Mandal i Vest-Agder og Hjellestad Marina utenfor Bergen målte 13 badegrader tirsdag. Det samme målte Trollvann i Lillomarka onsdag og Munkholmen i Trondheim torsdag.

Kapteinsputten i Oslo målte 12 grader i vannet onsdag. Det samme målte Lyngørfjorden Marina i Tvedestrand i Aust-Agder tirsdag.

Torsdag måler Korsvika i Trondheim 10,9 badegrader. Lyngvær Lofoten Bobilcamping i Kleppstad i Nordland målte ti badegrader onsdag.

Lindesnes Camping og Hytteutleie i Vest-Agder målte ni badegrader mandag.

Den aller laveste badetemperaturen finner vi ikke overraskende i Isfjorden på Svalbard. Der målte Longyearbyen Camping kun fire badegrader søndag.


Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.