*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk hvor isen er trygg

Foto: (www.nve.no)

Fire personer har gått gjennom isen på norske vann lørdag. Her kan du sjekke hvor isen er farlig og hvor den er trygg.

08.01.06 08:45

Har du tenkt deg ut på islagte vann, bør du sjekke forholdene før du begir deg utpå. Søndag gikk to personer gjennom isen på Fotvann på Karmøy, mens to andre gikk gjennom isen i Gloppefjorden i Sogn og Fjordane.

En av de som gikk gjennom isen mistet livet.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) driver en nettside med kart over hvor isen er dårlig. Kartet kan du sjekke på www.nve.no/svekketis, mens du kan lese et isvarsel på www.nve.no/ismelding. Husk og les advarslene før du studerer kartet.

- Det er et kart, der man kan klikke på den regionen man hører til, og få en lokal ismelding. Det er ingen garanti i og for seg, men i de områdene som er merket rødt, må man være forberedt på at kan ha dårlig is, sier Randi Pytte Asvall seniorrådgiver i NVE, til TV 2 Nyhetene.

Isen bør være 15 cm tykk før man skal begi seg utpå. Fredag sendte NVE ut et isvarsel om at isforholdene var generelt gode rundt om i landet.

- Vi kan likevel ikke være sikker på at hvert enkelt vann er issikkert, selv om det er gode isforhold, så bør man kontakte lokale folk eller sjekke tykkelsen selv, for å være trygg, sier Pytte Asvall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag