RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk kjøledisken

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)
Varme kjøledisker gjør at bakteriene florerer. Mattilsynet har ikke råd til å sjekke alle selv.

Mattilsynet oppfordrer folk til å sjekke temperaturen til kjølediskene – for de har nemlig ikke nok ressurser til å gjennomføre planlagte kontroller selv.

Bakterier florerer
Belastningen på kjøleanleggene kan bli stor i sommervarmen. Tidligere års kontroller har vist at opp mot halvparten av alle kjølediskene i Oslo har for høy temperatur. Blir det for varmt i kjølediskene, florerer bakteriene.

Synlig termometer
- Alle butikkene skal ha et synlig termometer i kjøledisken. Dersom kundene merker at butikken har for høy temperatur, bør de gjøre personalet oppmerksom på det. Tips også gjerne oss, oppfordrer fungerende seksjonssjef Arne Sigurd Brørs ved Mattilsynet i Oslo.

Flere virksomheter stengt
Mattilsynet har stengt flere virksomheter i Oslo de siste ukene. Ved tre av dem, en restaurant, en kiosk og en frukt- og grøntbutikk, var for høy temperatur i kjølediskene eller kjøleskapet noe av begrunnelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere