RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk om du er rik

Hvor mye må du tjene for at du kan oppfattes som rik?

De fleste nordmenn har grunn til å føle seg rike siden vi bor i ett av verdens rikeste land. Men hvor mye må en tjene for å være rik? Jo, det har danskene undersøkt.

- For å være rik skal du tjene over 58.000 (tilsvarer 62.400 norske kroner) kroner i måneden og ha en formue på minst 3.4 millioner kroner, mener danskene som har gjort en undersøkelse om befolkningens syn på rikdom.

Undersøkelsen er utført av Zapera for ukebrevet A4, skriver Ukeavisen Ledelse.

Kvinner mest nøysomme
Undersøkelsen avslørte at folk oppfatter begrepet rikdom forskjellig: Menn svarer i gjennomsnitt at man bør tjene minst 68.000 kroner i måneden for å være rik.

I tillegg bør man ha en formue på minst 3,7 millioner kroner, mener danske menn. Danske kvinner er mer nøysomme og trenger kun en månedlig inntekt på 45.000 ( 48.400 NOK) kroner for å føle seg rike, mens beløpet i banken bør være på 2.8 millioner.

Tror de er rike
I undersøkelsen svarte 13 prosent av befolkningen at de oppfattet seg selv som rike. Men i følge kriteriene de selv setter opp, kan kun 90.000 av danskene kalles rike, og det er rundt to prosent av den danske befolkningen. Da er det en god, gratis trøst for de andre at det finnes andre rikdommer i verden enn penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere