RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekk trafikken og stengte veier her

Sist oppdatert:
Vinterferiestart i flere fylker: Vær forberedt på mer trafikk enn vanlig, sier Vegtrafikksentralen og flyselskapene.

OSLO (Nettavisen): - Sjekk vei og kjøreforhold på strekningen du skal kjøre, lyder ett av rådene fra Statens vegvesen på en utfartsfredag som for mange er vinterferiestart.

Rådet er å planlegge turen godt og også sjekke værmelding om værsituasjonen kommer til å endre seg i nær framtid.

Les rådene på vegvesen.no her

- Forventer ikke det store kjøret

- Folk bør være forberedt på noe mer trafikk enn vanlig fredag ettermidag, men vi forventer ikke det store kjøret. Så langt har det gått greit. Vi har hatt en ganske rolig innfartstrafikk til Oslo i morgentimene og ingen spesielle hendelser, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen i Oslo.

Hun melder videre om vanlig vinterføre på fjelloverganger som de har oversikt over, som Dovrefjell, Strynefjell, Kvikne i Hedmark og Venabygdsfjellet mellom Oppland og Hedmark.

Les også: - Det er helt kaos, det koker her

Glatte veier

På Vegtrafikksentralen i Porsgrunn meldes det om glatt føre på mange veier i morgentimene, men ved 10-tiden har dette begynt å gi seg. På omkjøringsveine forbi den delvis sammenraste E18-brua i Holmestrand har det gått greit, og man venter ikke spesielle problemer her.

I Vestfold er de fleste busser innstilt fredag på grunn av glatt føre. Underkjølt regn fører til at busselskapet mener det er uforsvarlig å kjøre flere steder.

- Det er helt umulig å komme fram, sier Trond Myhre i kollektivselskapet VKT til NRK. Han forteller at på enkelte linjer kan de kjøre deler av traseen, men på sideveiene er det helt umulig å komme fram.

- Det er kaos

- Det er kaos. Jeg burde hatt bedre oversikt, men det koker her akkurat nå, sier bilberger Mads Lønbo til Tønsbergs Blad.

Ifølge avisa førte såpeglatte veier i morgentimene til at mange kjørte seg fast og ut av veien.

- Vær tidlig ute

Flyselskapene oppfordrer de reisende til å være ute tidligere enn normalt fredag på grunn av vinterferiestart og mange reisende, melder NRK.

Sjekk avganger fra Oslo lufthavn her

Sørlandsbanen stengt

Jernbaneverket melder fredag morgen at Sørlandsbanen er stengt mellom Kongsberg og Nordagutu på grunn av "ytre forhold". Dette vil medføre forsinkelser og innstillinger, lyder meldiningen klokka 08.46.

Sjekk de siste meldingene fra Jernbaneverket her

I Lavangsdaeln i Troms har det gått et snøskred natt til fredag, og E18 er stengt. En personbil, en trailer og en lastebil ble sittende fast i skredet, men personene er tatt hånd om, melder NRK Nordnytt.

Se Trafikk Live for de siste oppdateringene


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere