*Nettavisen* Nyheter.

Sjekk Wonderboys hasjberg

Her er de enorme beslagene i Wonderboy-saken. Politiet tror de bare er toppen av hasjberget. Se bildene.

12.04.07 11:22

Her er deler av et parti på 760 kg hasj som ble smuglet inn til Norge. Hasjen er pent pakket og påført logoer fra ulike produsenter.

Bevisene som politiet nå presenterer i Oslo tingrett, gir et bilde av et velsmurt maskineri der de tiltalte har sine bestemte oppgaver i systemet.

Se bilder av beslagene nederst i artikkelen.

Men politiet mener at de 14 tiltalte i Oslo tingrett bare er noen få av medlemmene i Wonderboy-systemet, og at de 760 kiloene er toppen av isfjellet.

Amfetamin ble snudd
Av omfattende avlyttingsmateriale politiet sitter på, går det fram at et parti amfetamin var på vei til Norge da de to beslagene på 290 og 470 kilo hasj ble beslaglagt. En last med 300 kilo amfetamin skal ha blitt snudd før det nådde Norge. I tillegg mener politiet at ligaen også tidligere har importert narkotika.

En av de tiltalte i saken er ikke tiltalt for direkte befatning med disse partiene, men skal ha gitt informasjon til andre tiltalte om hvor standard møteplasser for overlevering av narkotika var.

Statsadvokat Geir Evanger legger heller ikke skjul på at narkotika også hadde kommet inn tidligere.

- Vi kommer nok til å si noe om dette i rettssaken, men jeg ønsker ikke å være konkret på dette nå, sier han til Nettavisen.

De 14 tiltalte har klare rollefordelinger i Wonderboy-saken.

Wonderboy
Danny «Wonderboy» Bungard er tildelt sjefstittelen i ligaen. Han hadde kontakten med leverandørene. Bungard har bodd nærmest fast i Spania siden 2002. Han erkjenner delvis skyld for hasjsmugling, men avviser at han er leder for noen organisert liga. Tirsdag sa Bungard i retten at han har bodd i Spania siden 2002 og jobbet som eiendomsmegler og lånehai.

Les: Ga Toskas venn skylda

Bungard fortsetter sin forklaring i dag.

Fire tiltalte fra Trondheim går under kallenavnet «Snekkerlaget». Disse skal ha hatt jobben med å ta imot det ene partiet som kom fra utlandet. Snekkerlaget består av fire trøndere.

Det andre laget skal ha vært det såkalte hockey-laget, som skulle ta imot det andre partiet med hasj.

To jenter er også tiltalt i saken. Påtalemyndigheten mener at disse drev med salg av hasj, og innsamling av penger.

Kurerer
I tillegg har et par av de tiltalte roller som pengekurerer. De skal ha stått for å sende narkopenger ut av Norge igjen.

Wonderboy-tiltalen gir David Toska og hans venn Skrue helt spesielle roller i ligaen. Toska skal ha investert 4,3 millioner i hasjpartiene som ble forsøkt smuglet til Norge. Skrue var mannen som overleverte pengene til den tiltalte 33-åringen kalt Hvalrossen. Disse pengene skal ha blitt smuglet ut av landet i bildekk.

Det omfattende avlyttingsmateriale viser også delvis hvor hasjen kom fra. En navnløs person med kallenavnet Golfkølla leverte partiet på 290 kilo som ble beslaglagt 29. november. Golfkølla skal ha fått sitt navn fordi han bor i Køln.

Nummer 2, eller Smiegel, var leverandøren av partiet på 470 kilo som ble beslaget 30. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.