RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekker spyttprøver fra unge menn

Foto: Oddleiv Apneseth, Bergens Tidende / SCANPIX
Sist oppdatert:
Spyttprøver fra en rekke unge menn skal nå sjekkes opp mot eventuelle DNA-funn på stedet der Anne Slåtten ble funnet drept. Mandag skal politiet arrangere en rekonstruksjon.

En politikvinne vil bli kledd opp i et antrekk som minner om det Anne Slåtten hadde på seg da hun ble drept. Politikvinnen skal så følge den samme veien Slåtten gikk, frem til stedet der hun ble funnet drept.

Politiet har få vitner fra denne siste delen av strekningen fram til drapsstedet, og håpet er at vitner som ser rekonstruksjonen, kommer på opplysninger de hadde glemt.

- Vi kler opp jenta og plasserer henne på strekningen, gående mot Førde. Årsaken er åpenbar, å se om noen kommer på noe når de ser rekonstruksjonen, sier lensmannen i Førde og Naustdal, Kjell Fonn til TV 2 Nyhetene.

Spyttprøve
Søndag måtte en rekke unge menn møte opp på Førde barneskule for å avgi spyttprøve. Spyttprøvene sjekkes nå opp mot eventuelle DNA-funn på drapsstedet.

Spyttprøvene blir nå sendt inn til Rettsmedisinsk institutt i Oslo. De innsamlede prøvene skal sammenlignes med det biologiske materiale som er funnet på offeret eller åstedet, dersom det lar seg gjøre å framskaffe DNA-resultater av dette. Politiet i Førde vil tidligst tirsdag motta resultatene av analysene, skriver VG.

Ifølge Dagbladet gransker politiet et fåtall navngitte menn etter drapet på sykepleierstudenten. Etterforskerne håper på en pågripelse i løpet av uka, kanskje allerede tirsdag når de får de første prøvesvarene, skriver avisen.

- Alle som vi har tatt DNA-prøve av, har status som vitner, eller de er moduskandidater. I tillegg vil våre egne folk som har vært på åstedet, avlegge prøver. Vi gjør dette for å være på forskudd i forhold til at en del folk nå reiser på ferie i løpet av den kommende tiden, sier lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal til VG.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere