RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjekkes mot russe-voldtekt

Sist oppdatert:
Anklagene mot den drapssiktede dansken bare vokser i omfang. I tillegg til fire norske drap, sjekkes han nå opp mot en grov voldtekt av ei russejente på Stord i 1999.

Voldtekten av russejenta i april 1999, var svært grov. Jenta ble forsøkt kvalt, voldtatt og etterlatt bevisstløs og halvt påkledd i en hage.

- Vi har bedt Kripos om at de sjekker DNA-sporet i voldtekten på Stord opp mot den drapssiktede dansken, sier lensmann Reidar Førestrand i Stord lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Forlatt bevisstløs og halvt påkledd
Det betyr at den danske 41-åringen nå sjekkes mot totalt fem drap, to voldtekter og ett voldtektsforsøk i Norge og Danmark.

Den grove voldtekten av russejenta fant sted Hystad utenfor Leirvik på Stord natt til 25. april 1999.

Etter voldtekten ble jenta forlatt bevisstløs og halvt påkledd i en hage.

Jenta var på vei fra Leirvik sentrum til Hystad da hun ble overfalt, voldtatt og forsøkt kvalt.

Etter at hun ble utsatt for et kvelertak bakfra, ble hun dratt inn i en hage hvor hun ble utsatt for fullbyrdet voldtekt.

Russejenta beskrev i avhør gjerningsmannen som en mann på 20-30 år, som skal ha vært omtrent 180 centimeter høy. Mannen hadde mørkt hår og var iført mørke klær.

Ifølge jenta ble hun forfulgt av mannen forut for voldtekten, trolig i rundt to kilometer, før han slo til.

Episoden fant sted rundt klokka 02 om natta.

Flere hundre ble avhørt
En engelsk sjømann var tidligere i søkelyset på grunn av voldtekten.

Sjømannen var en del av mannskapet på et engelsk skip som lå ved kai i Stord da voldtekten skjedde. Mannen ble senere sjekket ut av saken.

- På den tiden etterforsket vi saken bredt, blant annet ble samtlige av et mannskap på et utenlandsk skip sjekket ut av saken, sier Førestrand til TV 2 Nettavisen.

Flere hundre personer ble avhørt i forbindelse med etterforskningen av saken, men uten at politiet fant frem til en gjerningsmann.

Politiet opplyser at tidspunktet for voldtekten kan stemme over ens med perioden hvor den danske 41-åringen oppholdt seg i Norge.

Dansken skal på slutten av 90-tallet være registrert med bostedskommunen Stord i folkeregisteret.

Ifølge Haugesunds Avis skal dansken i en periode fra 1997 til 2001 hadde arbeidsoppdrag i Ølen, på Karmøy, Tysvær, Haugesund, Stord og Fitjar.

Ifølge avisen Sunnhordland ble voldtektssaken mot jenta lagt bort for halvannet år siden. Men nå tas den altså frem igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere