Sjikane-mistenkt ordfører fikk besøksforbud

Ordføreren som er beskyldt for å ha trakassert en kvinne i Suldal, er ilagt ett års besøksforbud av Ryfylke tingrett.

08.03.05 13:43

Ordfører Andreas Drarvik (64) vil ikke motsette seg besøksforbudet, skriver advokat Endre Skjørestad i en telefaks til politiet, ifølge TV 2 Nyhetene.

Fram til 26. februar neste år har den permitterte ordføreren ikke lov til å bevege seg nær kvinnens bolig. Retten gir et så langt besøksforbud fordi politiet krever det. Besøksforbudet kan oppheves tidligere «dersom det ikke er behov for det lengre».

Trakk seg fra stillingen
Drarvik (64) har midlertidig trukket seg fra stillingen som ordfører etter at det ble kjent at han er mistenkt for å ha sex-sjikanert en kvinne i 30-årene.

Umiddelbart etter at kjennelsen fra Ryfylke tingrett var klar, ble det holdt ekstraordinært formannskapsmøte i Suldal. Der ble det vedtatt at Aps varaordfører Hans Sæter styrer kommunen inntil påtalemyndighetene er ferdige med sin behandling av saken.

«Hore»
Den permitterte ordføreren skal ifølge kvinnen i 30-årene blant annet ha griset til huset hennes med slibrige ord og lusket rundt i hagen. Kvinnen tok selv bilder av skribleriene som bevis. Blant annet er det skrevet «hore» på et av vinduene hennes.

Drarvik har innrømmet at han nylig var i fornærmedes hage nattestid, men hevder at han ikke har noe å gjøre med «skribleriene» som kvinnen hår fått på og rundt huset sitt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Drapsmetoden er kniv
En venninne av den sexsjikanerte kvinnen, som bor i Sauda og er vitne i saken, mottok i forrige uke trusler skrevet på en tørkerull som lå sammen med en bordkniv i postkassen.

«Død, død, død! Drapsmetoden er kniv (...) Selv om jeg ikke kjenner deg, og du ikke kjenner meg, kommer jeg til å drepe deg. (...) Gud har forlatt syndene mine. Døden din kommer til å inntreffe», står det blant annet i trusselen.

Det er ikke påvist noen sammenheng mellom skribleriene på vinduet, ordføreren og denne siste postkasse-episoden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.