RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkerte etter barnevoldtekt

Sist oppdatert:
Hotellgjester i Alanya er sjokkerte etter at en norsk jente (5) ble voldtatt i feriebyen onsdag. - Nå følger vi ungene med falkeblikk, sier Nina Valåmo.

Nina Valåmo og Karita Aufles bor på samme hotell som jentas familie. De har reagert med vantro på voldtekten av femåringen.

- Det er helt tragisk. Det blir jo slik at jeg tenker at det kunne skjedd min egen datter. Vi vil passe mer på ungene heretter. Vi følger dem med falkeblikk, sier en rystet Valåmo til TV 2.

Leteaksjon
Karita Aufles forteller at femåringen var sammen med sin mor i bassenget like før hun forsvant.

- Mora skulle kle på seg og sendte datteren i forveien til faren som ventet like utenfor. Det er bare 50 meter unna. Men jenta kom ikke frem. Da startet leteaksjonen, sier Aufles til TV 2.

Se intervju med de norske turistene på web-tv

Både hotellets ansatte og andre gjester deltok i letingen. Etter en og en halv time ble jenta funnet voldtatt.

Kripos bistår
Kripos ønsker å bistå tyrkisk politi i saken. Den fem år gamle jenta er behandlet på sykehus og familien blir nå tatt vare på i Alanya.

- Vi har sendt en forespørsel til tyrkisk politi via Interpol, der vi ber om å bli informert om saken, sier Kripos-sjef Arne Huuse til TV 2 Nettavisen.

- Vi har dessuten tilbudt oss å yte bistand dersom tyrkisk politi ønsker det, sier Huuse.

Ifølge Kripos-sjefen har vet ikke norsk politi noe om omstendighetene rundt voldtekten, og kan derfor ikke kommentere detaljer i saken.

Behandlet på sykehus
– En fem år gammel jente på reise med Saga Solreiser ble voldtatt i Alanya i Tyrkia i går, bekreftet administrerende direktør Anne Lise Sørli i Saga Solreiser til TV 2 Nettavisen tidligere torsdag formiddag.

Sørli forsøker nå å berolige urolige nordmenn med ferieplaner i Tyrkia.

- I mine 18 år i Saga har jeg aldri opplevd noe lignende, og jeg tør påstå at våre gjester er trygge på ferie i Alanya, sier hun til TV 2.

TV 2 Nettavisen får opplyst at jenta ble behandlet på et lokalt sykehus torsdag morgen, men sykehuset ønsker ikke å uttale seg om saken.

Sørli opplyser at gjerningsmannen er en lokal person og at han er pågrepet, men vil ikke å gi ytterligere opplysninger om hendelsen.

- Familien ønsker nå ro. De har blitt tatt hånd om på best mulig måte etter hendelsen, opplyser Sørli.

Velger å bli
Hun forteller også at familien har fått tilbud om å reise hjem, men at de trolig vil velge å bli i Tyrkia inntil videre.

Ifølge VG Nett fant voldtekten sted på Green Garden Hotel.

Hotellet er et av Sagas beste i Alanya. Familiehotellet ligger bare 200 meter fra stranden, men i et forholdsvis rolig område, 3,5 kilometer utenfor Alanya sentrum, opplyser Saga på sine nettsider.

Vil ikke kommentere
Politiet i Alanya er sparsommelige med opplysninger i saken.

- Gjerningsmannen er arrestert, men så lenge etterforskningen pågår kan vi ikke gi noen flere opplysninger, sier det lokale politiet til TV 2 Nettavisen torsdag ettermiddag.

De vil ikke si hvorvidt gjerningsmannen er en lokal person eller ikke.

Utenriksdepartementet hadde ikke hørt om saken torsdag formiddag.

- Vi kjenner den bare gjennom media, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere