Sjokkerte naboene med brannbil

Foto: Bjørn Egil Jakobsen (FINNMARK DAGBLAD).

Lottomillionær kjøpte brannbil til bygda si. Ordføreren ble målløs.

04.07.10 14:28

SØRØYA (ANB): - Det e jaggu sant. Lottomillionærer er ikke som andre millionærer, utbrøt ekspeditøren på kaia, da brannbilen ble heist på land fra godsbåten «Sørøy» i Akkarfjord på Sørøya fredag. Folk bare måpte, gapskrattet og lo, men forsikrer at denne trenger de. Det er Finnmark Dagblad som bringer denne gladhistorien.

- Brannbil er kjekt å ha, ler Elin Albrigtsen selv, som denne uken har hatt brannvesenet i Hammerfest til å sjekke utstyr og påse at alt er på plass og fungerer som det skal. Og det gjør det, forsikres det her.

Hemmelig
For i all hemmelighet for bygdefolket har Albrigtsen, som innkasserte tomillioners premie fra Norsk Tipping i fjor, gått til det skritt å bedre brannberedskapen.

- Det meste vi hadde av brannpumpe og brannutstyr brant opp da det var brann på fiskebruket i 1988. Så en brannbil har vært ønsket, forsikrer daglig leder på stedets fiskebruk, Ann Kristin Kvalsvik, som også er med i det frivillige brannkorpset.

Nå er også Elin Albrigtsen, ektemannen Trond Hansen, og brannbilen innrullert i brannkorpset, og skal inngå i den kommunale brannberedskapen i bygda.

Ordfører begeistret
- Dette er jo bare helt utrolig, sier ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest kommune, som en sjelden gang ble nesten helt satt ut og målløs, av hva lottomillionæren har gjort for bygda.

- Det er jo fantastisk. For det første så har paret etablert seg i Akkarfjord, og bruker penger på bygda som har både fiskebruk, boliger, skole, og butikk. Ja faktisk det meste. Dette viser engasjement, og er et kjærkomment tilskudd til brannberedskapen der, sier ordføreren til Finnmark Dagblad.

Den nybakte brannbileieren og bygdefolket har i dag ytret et ønske til, som de håper Hammerfest kommune nå kan være behjelpelig med, nemlig å skaffe en garasje til både brannbil og øvrig brannvernutstyr.

- Jeg kan ikke love noe nå, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste for å se hva vi kan få til. For brannbil styrker helt klart beredskapen i Akkarfjord, slår ordføreren fast. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag