RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkmåling for Jens

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ap går tilbake hele 6,3 prosentpoeng på TV 2 Nettavisens måling for september. Også Frp taper terreng.

Ap-leder Jens Stoltenberg jublet over TV 2 Nettavisens augustmåling. Da gikk partiet fram 2,6 prosentpoeng til hele 28,7 prosent.

Nå er fallet høyt når velgerne blir spurt om hvilket parti de ville stemt på hvis det var kommunevalg i dag: Ap raser ned 6,3 prosentpoeng til 22,4 prosent, viser målingen som Research International har utført for TV 2 Nettavisen.

SI DIN MENING:
Har du bestemt deg for hvilket parti du skal stemme på?
Ja
Nei
Skal ikke stemme

Se resultat
Partisekretær Martin Kolberg sier at partiet tar alle meningsmålinger med forsiktighet.

- Tilbakegangen i denne målingen er tydelig for Ap, men vi lå nok kunstig høyt på målingen i august. Vi ser nå forskjellige målinger som peker i forskjellige retninger, sier Kolberg som understreker at partiet i snitt ligger på 24-25 prosent på meningsmålingene de siste dagene.

Frp taper

Også Frp går tilbake, 0,9 prosentpoeng til 13,9 prosent. Tilbakegangen er ikke så stor, men den er likevel alvorlig for partiet som har ligget på over 20 prosent på meningsmålinger før valget. Frp-formann Carl I. Hagen vil ikke kommentere tallene.

- Jeg har ingen kommentarer til meningsmålinger nå. Jeg venter på den endelige målingen på valgdagen den 15. september, sier han.

Ute av Stortinget

Venstre er det tredje og siste partiet som går tilbake på målingen fra august til september. Partiet går 1,6 prosentpoeng tilbake til 2,8 prosent på kommunemålingen.

På spørsmål om hva velgerne ville stemt hvis det var stortingsvalg, svarer bare 1,7 prosent at de ville stemt Venstre. Det betyr at partiet, som sitter i regjering, faktisk ikke ville kommet inn på Stortinget hvis det var stortingsvalg nå.

KrF i støtet

Tallene for Kristelig Folkeparti kan tyde på at velgerne begynner å få oppstyret rundt sexkandalene i partiet på avstand. Partiet går fram 2,3 prosentpoeng til 9,9 prosent.

Endringene for de andre partiene er små fra august til september: Høyre går fram 0,4 prosentpoeng til 20,4 prosent, Senterpartiet går fram 1,4 prosentpoeng til 7,4 prosent, Sosialistisk Venstreparti går fram 1,3 prosentpoeng til 15,1 prosent, Rød Valgallianse går fram 1,6 prosentpoeng til 2,0 prosent og de andre partiene går fram 1,8 prosentpoeng til 6,1 prosent.

- Store bevegelser

Statsviter Frode Berglund ved universitetet i Oslo mener at TV 2 Nettavisens måling viser at det er store bevegelser i velgermassen. Mange velgere har ennå ikke har bestemt seg.

- Det er nok ingen tvil om at Ap ikke vil gjøre et spesielt bra valg. Men jeg ser ingen grunn til at det skal gå så voldsomt tilbake, og heller ikke fram. Partiet blir litt anonyme når det gjelder kommunepolitikk, sier han.

Totalt svarte 913 personer på undersøkelsen som ble utført fra 3. til 9. september.


Mandatfordelingen er beregnet ut fra svarene de spurte ga på spørsmålene om hvilket parti de ville stemt om det var stortingsvalg. På dette spørsmålet fikk partiene følgende oppslutning: Ap 22,1 H 19,4 Sp 6,3 KrF 9,3 SV 17,5 Frp 20,3 V 1,7 RV 1,4 Andre 2,0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere