RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkrapport om hjemmetjenesten

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
De ansatte i Oslos hjemmetjeneste blir utsatt for trusler, rasisme og tidspress.

(iOslo.no) Arbeidstilsynet har hatt en landsdekkende undersøkelse om arbeidsforholdene i hjemmetjenesten i Oslo og resten av landet.

Dommen er knusende for Oslo. Siden forrige tilsynskampanje i 2004 har der vært en kraftig økning i områder hvor det ikke er satt i gang noen tiltak overhodet for å rette på arbeidsforholdene, skriver Dagsavisen.

Arbeidstilsynet har blant annet avdekket at de ansatte har opplevd økt tidspress, for lite bemanning, og mer vold og trusler fra brukerne. Minoritetsansatte forteller i tillegg at de blir utsatt for rasistisk trakassering fra brukere.

Skuffet
Det borgerlige byrådet er sjokkert over funnene og tar fullt ansvar for forholdene.

- Vi er veldig skuffet, så nå må vi se hvordan vi kan løse dette, sier byrådssekretær for velferd og sosiale tjenester, Jøran Kallmyr, til iOslo.no.

Kallmyr avviser at funnene skyldes mangel på penger til hjemmetjenesten.

- Dårlig organisering
- Vi har tilført 107 årsverk til tjenesten i år, gitt flere timer til brukerne, og brukt 280 millioner kroner siden november 2006, så dette er ikke et spørsmål om penger. Det må være noe galt med organiseringen ute i bydelene, sier byrådssekretæren.

De ansatte i hjemmetjenesten har fortalt til Arbeidstilsynet stadige endringer og omstillinger tar ressurser bort fra arbeidsmiljøarbeidet. Bydelene får også kritikk for manglende oppfølging av kritikkverdige forhold på arbeidsplassen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere