RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto Scanpix)

Sjokkrapport om homovold

Nesten én av tre homofile tenåringer blir utsatt grov vold årlig.

(iOslo.no) En ny rapport fra Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) avslører at tre av ti homofile tenåringer blir utsatt for vold årlig. Likevel har vold mot homofile bare blitt anmeldt tre ganger i Oslo i år, skriver Dagsavisen.

Aller verst er det for homofile og bifile menn. Hele fire av ti i denne gruppen har blitt utsatt for vold som krevde legebehandling det siste året. Tilsvarende tall for lesbiske er to av ti. Samlet er tallene fire ganger større enn tilsvarende tall for heterofile tenåringer.

I juli i fjor instruerte justisminister Knut Storberget politiet til å spesifikt registrere anmeldelser som gjelder homohets, for å få en oversikt over problemet. Et år senere lar anmeldelsene fortsatt vente på seg, og mørketallene antas å være store.

- Vi ville ha antatt at det skulle komme flere slike anmeldelser ettersom vi har registrert disse sakene i ett år nå, men det kan være saker som ikke er registrert slik de skal også fordi registreringsrutinene er såpass nye, sier seniorrådgiver Pål Meland ved strategisk stab i Oslo politidistrikt.

Ifølge NOVA-forsker Bera Moseng, som har utarbeidet rapporten, er terskelen for å kontakte politiet fortsatt høy. Årsaken er redsel for å bli stigmatisert eller ikke tatt på alvor.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere