RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokktall for Kristin

Sist oppdatert:
SV raser videre tre dager før valget.

Partileder Kristin Halvorsen ønsker ikke å kommentere målingen som viser en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng til 8,8 prosent.

SV-lederen har hatt turbulente dager etter at hun torsdag uteble fra programmet Partilederstolen på TV 2. Nå ønsker hun ikke å forholde seg til den ferske TV 2-gallupen som peker nedover for partiet.

Sumo: Se innslag fra TV 2 Nyhetene.

- Det har jeg ikke tenkt å spekulere i, for jeg forholder meg ikke til noen andre målinger enn det som er valgresultatet på mandag, så da kan vi snakke om det da, sier Kristin Halvorsen til TV 2-nyhetene.

- Men er du skuffa?

- Nei, nå må du slutte, det er valget som gjelder, sier Halvorsen før hun forlater intervjuet.

Sviktes av menn
Bakgrunnstallene viser at det er færre menn som sier de vil stemme på SV enn tidligere i uken. Kveldens 8,8 prosent er det dårligste kommunevalgbarometeret for SV fra TNS Gallup på flere måneder.

Ved stortingsvalget for to år siden var det nettopp på TV2s Gallup fredag før valget at SVs nedtur startet.

Da falt partiet for første gang i løpet av valgkampen under 10 prosent, og valgresultatet i 2005 ble 8,8.

Kristin Halvorsens problem er at hun på mandag vil bli sammenlignet med partiets beste kommunevalgresultat fra 2003, som var på 12,4 prosent.

Ap under 30
Arbeiderpartiet går også tilbake på målingen. Etter to dager over 30 prosent, gir en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng en oppslutning på 29,5 prosent.

Partiet står sterkest blant de eldste velgerne, hvor de har dobbelt så høy oppslutning som valgkampens hovedmotstander Fremskrittspartiet.

Senterpartiet er det eneste rødgrønne partiet som går frem på målingen. Partiet øker med 1 prosentpoeng til 6,8 prosent.

Best siden 1972
Venstreleder Lars Sponheim har nesten vært usynlig i valgkampen når tre dager gjenstår. Kveldens oppslutning på 6,5 prosent (+ 0,1) er den høyeste for Venstre på kommunevalgbarometeret i år.

- I skyggen av Jens og Jensen så har vi drevet en ekte og spennende lokalvalgkamp med dyktige lokale kandidater og det viser seg nytter, sier Sponheim til TV 2.

Venstre drømmer nå om å gjøre sitt beste kommunevalg siden splittelsen på Røros i 1972 og søker makt og posisjoner i storbyene.

- Nei altså Rune G. med AKP og Bondesosialister i Sp på vippen, det kan være en garanti at ikke Venstre bidrar med i Oslo, sier Sponheim.

Puster Frp i nakken
Høyres formkurve svinger opp igjen tre dager før valget. Etter en dårlig måling i går, kan Høyre notere seg for en fremgang på 2,1 prosentpoeng til 17,8 prosent.

Dermed puster Høyre igjen Fremskrittspartiet i nakken. Frp går tilbake med 0,6 til 18,0 prosent.

KrFs oppslutning øker med 0,9 til 6,0 prosent, RV får 2,7 (+ 0,4) og andre partier og lister 3,9 prosent (- 1,2).

Målingen er tatt opp av TNS Gallup for TV 2 ved personlige telefonintervjuer av 1200 personer i tidsrommet 4. - 6. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere