RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjøørretkongen Fiske

Sist oppdatert:
Tro det eller ei, men Emil Fiske vant fiskekonkurransen med denne fisken.

78 centimeter og 5 kilo! Emil Fiske hadde god grunn til å glise over helgens fangst.

Til sammen 1500 sportsfiskere fra hele landet deltok denne helgen i den nasjonale «Sjøørretkonkurransen 2007». Målet er naturligvis å dra den største ruggen, noe Emil Fiske definitivt hadde fått med seg.

Surnadal-gutten levde opp til sitt navn og dro vinner-fisken på dupp med makrell som agn.

– Dette var kjempeflott! Jeg var rimelig trygg på å få fisk, for vi har fått bra med sjøørret her de siste ukene. Men jeg hadde ingen forhåpninger om at det skulle holde til seier. Ekstra morsomt at dette er den klart største sjøørreten jeg har tatt, jubler Emil Fiske som dro ruggen på sitt hjemsted Surndal i Møre og Romsdal.

Sjøørreten tok han på det første kastet, snaut tjue minutter ute i konkurranseperioden. Fisken hoppet klar av vannet, så Fiske fikk bra med nerver og høy puls da han så hvor svær den var. Han måtte håndtere kleppingen selv, ettersom han sto alene.

Konkurransen ble arrangert av Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Elbe Normark.

Fiske får fiskeutstyr til en verdi av 20.000 kroner, og en gratis tur til sjøørret-eldoradoet Gloppen i Sogn og Fjordane i premie.

Til sammen ble det ifølge NJFF landet rett i underkant av 250 sjøørreter. Hele 57 av disse var over 50 cm. Omlag 15 skikkelige rugger målte rundt 60 cm.

Sluk er det mest brukte redskapet, og kanskje også det mest effektive? Nesten 2/3 av fangsten som ble rapportert var tatt på sluk. Resten på flue eller agn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere