*Nettavisen* Nyheter.

Sju års fengsel for to drapsforsøk

En 32-åring forsøkte to ganger å ta livet av sin 14 år eldre kone. Nå er han dømt til sju års fengsel.

Dalane tingrett kom til at det var bevist at mannen to ganger hadde forsøkt å ta livet av kona si, og dømte ham for overlagt drapsforsøk, skriver Stavanger Aftenblad. I tillegg til fengsel i sju år har retten dømt mannen til å betale 100.000 kroner i oppreisning til kona.

Mannen innbilte sin ektefelle at han hadde kontakt med utenomjordiske makter og at de måtte dø for å komme inn i dette «nettverket på den andre siden». Etter råd fra maktene skal paret ha inngått en selvmordpakt, og tegnet livsforsikringer for til sammen 10 millioner kroner.

De to bestemte så at å kjøre av veien var en bra selvmordsmetode. Sommeren 2002 siden dro 32-åringen bilen de satt i av veien med vilje. Dagen etter kastet 32-åringen et strømførende elektrisk apparat i badevannet da kona tok et bad. I begge tilfeller kom de uskadde fra hendelsene.

32-åringen innrømmet at han forsøkte å ta livet av sin kone for å få utbetalt forsikringspengene. Begrunnelsen var trusler fra kriminelle.

Retten karakteriserer handlingene som svært utspekulerte og sier at utfallet av drapsforsøkene like gjerne kunne vært at kvinnen døde. I straffskjerpende retning la retten vekt på at han utsatte parets sønn for livsfare da han foretok utforkjøringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag