RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju av ti seniorer elsker jobben

(Nettavisen AS)
Sist oppdatert:
Det er slett ikke ille å bli gammel i arbeidslivet. Hele 70 prosent av eldre yrkesaktive gleder seg til å gå på jobben, viser nye tall.

Følelsen av å mestre arbeidsoppgavene stiger med alderen. Under halvparten av de over 60 år sier at de gleder seg til å gå av med pensjon.

Får ikke lære nye ting
Bare 48 prosent av de over 60 føler seg "eldre" i arbeidslivet, viser ferske tall fra holdningsundersøkelsen ”Norsk seniorpolitisk barometer”.

Mange i de eldste aldersgruppene sier imidlertid at de ofte ikke får anledning til å lære nye ting på jobben, og at de ikke får nye oppgaver. 53 prosent opplever at yngre blir foretrukket når ny teknologi eller nye arbeidsmåter skal innføres, heter det i en pressemelding fra Senter for seniorpolitikk.

- Sol og golf i Spania
Undersøkelsen avslører imidlertid at det ofte er en kamp på arbeidsplassen om å tidligst mulig få nyte sol og golf i Spania. Yrkesaktive nordmenn ønsker seg både et kort yrkesaktivt liv og full pensjon.

Motstanden mot å kutte i pensjonsutbetalingene selv om man går av tidlig, øker med alderen. Hele 67 prosent i gruppen 50-59 år sier det er galt å redusere pensjonene dersom man går av før man er 67 år.

- Holdningen skyldes først og fremst at mange som nærmer seg seksti, allerede har en lang arbeidsdag bak seg. Enkelte kan ha vært nærmere 45 år i arbeidslivet, sier leder for Pensjonskommisjonen, fylkesmann Sigbjørn Johnsen, i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere