RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju mistet lappen etter å ha snudd på E6

UP-sjef Stein-Olaf Røberg, sier at folk er nødt til å være tålmodige dersom de møter på en ulykke på E6.
UP-sjef Stein-Olaf Røberg, sier at folk er nødt til å være tålmodige dersom de møter på en ulykke på E6. Foto: TOBIAS NORDLI
Sist oppdatert:
Etter at E6 ble stengt i nordgående retning etter en ulykke ved tårnet på Rygge flyplass, valgte mange bilister å snu på motorveien - til tross for at dette er strengt ulovlig.

Fredriksstad Blad: Nå angrer trolig flere av disse. Hele sju bilister ble nemlig fratatt førerkortet etter å ha snudd og kjørt mot kjøreretningen på motorveien, det bekrefter UP-sjef Stein-Olaf Røberg.

LES OGSÅ: Bil på taket ved Moss lufthavn Rygge

– Dette handler om livredning. For det første skal nødetatene komme fram til stedet for å bistå, deretter kommer det kanskje en bergningsbil som skal få bort den eventeuelle bilen. Da må man benytte veiskulderen, og forventer ikke at det kommer trafikk imot. Det er stor fare forbundet med slik atferd, sier Røberg.

Han har derfor ikke dårlig samvittighet for å ha tatt førerkortene til de dette gjelder.

– De viser en særdeles dårlig trafikkultur. Det kunne jo tenkes at noen hadde gått ut av bilene sine mens trafikken sto stille. Det er potensielt stor fare forbundet med å kjøre mot fartsretningen, så disse førerkortene beholder vi med god samvittighet. I tillegg følger det med en bot, sier UP-sjefen.

Kan ha vært flere

Det var to lastebilsjåfører og fem personbilsjåfører som fikk sine førerkort beslaglagt, Røberg utelukker ikke at det burde vært flere.

– De vi tok, var de vi møtte på mens vi var på vei fram til ulykkesstedet. Da var det bare å ta dem ut av trafikken fortløpende. Det kan også ha vært flere som passerte der før vi ankom, sier han.

De to lastebilsjåførene som fikk sinte førerkort beslaglagt, er nå ikke i stand til å utføre sin jobb, noe Røberg ikke er spesielt lei seg for.

– Nå er jo dette en del av sjåføropplæringen for alle. Og når man kjører tung transport, så bør man i hvert fall vite bedre.

Ryddet raskt

Veien på strekningen var stengt i omtrent én time etter ulykken. Røberg forstår at folk blir utålmodige, men sier at de ikke stenger veien for moroskyld.

– Prioritet nummer én, er å gi det som kan være livreddende hjelp. Vi stenger ikke veien for moroskyld, og det jobbes så fort som mulig for å få veien åpnet igjen. Da må folk bare være tålmodige, sier han.

Les flere saker fra Fredriksstad Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere