Sju reddet fra skjær

En mann ble sittende fast på en holme i Oslofjorden etter at en bråttsjø tok med seg både båt og telt. I Østfold har redningsmannskaper lørdag hentet ut seks personer som har gått på skjær i regnværet.

01.10.05 12:27

- Mannen dro ut i småbåt fredag ettermiddag for å jakte. I løpet av natta tok en stor bråttsjø med seg både båten han kom med og teltet med alt utstyret, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til TV 2 Nettavisen.

Plukket opp av helikopter
Bølgene i området var inntil fire meter høye.

Den forfrosne og våte mannen ringte til slutt etter hjelp fra sin Robinson Crusoe-øy, Fulehuken i Oslofjorden.

-Mannen har klart å fyre opp et bål, slik at han har fått tørket seg noe, sier Walle.

En redningsskøyte ble sendt ut etter mannen. Skøyta kom ikke inn til Fuglehuk, men holdt øye med mannen inntil Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) fikk et Sea King-helikopter til stedet.

Hva mannen har jaktet på og om det ble noe fangst, er ikke kjent. Småbåten hans vil trolig drive inn i Oslofjorden i løpet av formiddagen.

Det regner og blåser på Østlandet i morgentimene lørdag.

Seks på skjær i Østfold
I Østfold har redningsmannskaper måttet rykke ut to ganger fordi folk har gått på skjær.

Først var et Sea King ute og hentet inn tre fuglejegere, to menn og en kvinne, som var gått på et skjær ved Slevik Fyr midt under alkejakt.

- De var frosne, men friske, understreker operasjonsleder Arne Otterstad ved Østfold politidistrikt overfor TV 2 Nettavisen.

Ved 11-tida begynte en ny, tilsvarende aksjon ved Hvaler.

- Tre personer ble observert på en holme som ligger litt kjelkete til. De skal være friske, men forfrosne, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.