Gå til sidens hovedinnhold

Sju tiltalt i narko-sak

Politiet undersøkte en trafikksak og snublet bokstavelig talt over både narkotika og involverte i smuglingen. Nå er sju personer er tiltalt i en av Norgeshistoriens største narkotikasaker.

Til sammen smuglet de tiltalte 120 kilo amfetamin, 50 kilo hasj, 3,8 kilo kokain og 130.000 Rohypnol-tabletter fra Nederland til Norge.

Ifølge Aftenposten kom politiet over den påståtte narkotikaligaen ved en tilfeldighet. En leilighet i Oslo ble oppsøkt i forbindelse med en trafikksak.

Klargjorde stoffet

Der traff politiet på flere personer som var iferd med å blande ut amfetamin med lactose og gjøre stoffet klart for salg. Totalt ti kilo amfetamin ble beslaglagt i leiligheten.

Narkotikaen ble ført fra Nederland til Norge på fire turer.

Tre av de tiltalte skal ha innført 20 kilo amfetamin og 3,8 kilo kokain i slutten av juni fjor. To andre tok med seg til sammen 80 kilo amfetamin, 50 kilo hasj og 130.000 Rohypnol-tabletter fra Amsterdam. Senere ble ytterligere 20 kilo amfetamin smuglet inn.

Fant bokførte narko-inntekter

I regnskapene til en av de tiltalte fant politiet at vedkommende hadde bokført en omsetning på 11,2 millioner kroner for inntekter fra narkotikasalg. I regnskapet gikk det også fram hvor mye narkotika som var solgt, utestående summer og hvor pengene skulle sendes.

Smuglersaken skal opp i Oslo tingrett i oktober.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året