*Nettavisen* Nyheter.

Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning

 

Politistasjonssjef Anita Hermandsen (t.h.) fortalte torsdag at den sju år gamle jenta som døde etter å ha blitt hentet livløs opp av sjøen i Tromsø mandag, døde av drukning. Her sammen med og politiadvokat Gøril Lund på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø tirsdag denne uka. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Det er ikke funnet sikre tegn til vold på den sju år gamle jenta som ble hentet opp av sjøen ved Tromsøya mandag.

05.12.19 15:05

Barnet døde på sykehus mandag kveld. Torsdag kunne politiet legge fram konklusjonen fra den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Den viser at hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling. Det er ikke påvist sikre tegn til vold, men det er merker på kroppen etter hjerte- og lungeredning i fjæra. Dødstidspunktet er videre tema i etterforskningen. Moren blir obdusert fredag, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø torsdag.

Tilstanden er fortsatt kritisk for de to yngste barna som er innlagt på Rikshospitalet i Oslo.

– De er kritisk syke og er under høyintensiv behandling, sa politistasjonssjefen som møtte pressen sammen med politiadvokat Gøril Lund i Troms politidistrikt.

Sluttfører rundspørring

Politiet har til nå gjennomført 30 vitneavhør og arbeider videre med det.

– Vi ønsker å snakke med folk som kjenner familien og de som er en del av nettverket deres. I dag sluttfører vi rundspørringen i området. Vi driver også med gjennomgang av elektroniske spor og beslag.

Lund sier at siktelsen står uforandret mot moren i 20-årene, og at moren er fortsatt siktet for drap og forsøk på drap. Hun sier at de har fått flere spørsmål om hvorfor påtalemyndigheten har siktet en avdød person.

– Det har sammenheng med at når man gjennomfører tvangsmidler overfor en mistenkt, innebærer det automatisk at vedkommende får status som siktet. Det er viktig at en avdød person har rettigheter, og en siktelse vil gi utvidede rettigheter, blant annet en forsvarer som kan ivareta interessen med tanke på ettermæle, sier Lund.

Vil ikke kommentere motiv

Politiet sier at de begynner å få en tidslinje som viser hva som skjedde når i forkant av at moren og de tre døtrene ble funnet livløse i sjøen.

– Vi begynner å få et ganske godt bilde av det som skjedde før de havnet i sjøen, sa Hermandsen, og la til at politiet foreløpig ikke kommenterer noe om et eventuelt motiv.

(©NTB)

Annonsebilag