Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skadd Munch hjem til Moss

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
De tre Munch-bildene som ble stjålet fra Refsnes Gods er på vei hjem. En rift i det ene bildet gir hotellets ansatte nye historier å fortelle sine gjester.

Men gjestene får ikke nyte synet av bildene på restaurantveggene med det første.

- Først må vi gå gjennom sikringen av bildene og sikkerheten rundt dem, sier eier av Refsnes Gods, Widar Salbuvik, til TV 2 Nettavisen.

Torsdag formiddag hentet han de tre verdifulle bildene hos Nye Kripos. De har hatt bildene inne til tekniske undersøkelser, men er nå ferdig. Det ene trykket, «Portrett av forfatter August Strindberg», har fått en rift og må trolig repareres. Hvor mye skaden har å si for bildets verdi, er foreløpig uvisst.

Bilder ligger i bilen
- Jeg har bildene liggnede i bilen min nå og skal kjøre ned til godset i ettermiddag. Vi skal i samråd med forsikringsselskap, sikkerhetsspesialister og politi gå gjennom sikkerheten. Men bildene skal tilbake på veggen. Det er en forutsetning, sier Salbuvik som har fått en rekke henvendelser fra vaktselskaper som ønsker å hjelpe ham med oppgaven.

- Så du tar sjansen på å kjøre bildene selv?

- Jeg har gjemt bilen godt vekk nå mens jeg er på møte, og regner med det skal gå bra, sier Salbuvik selvsikkert.

Britisk storavis på besøk
Tyveriet av de tre Munch-bildene sent søndag kveld har fått stor oppmerksomhet internasjonalt. Torsdag var en av Storbritannias største aviser, The Guardian, på godset for å lage reportasje på bildene, hotellet og tyveriet.

- Jeg vet ikke om tyveriet har hatt noe å si for populariteten. Vi har vært fullbooket i lang tid alt, så det lar seg ikke måle. Men jeg håper vi får noe igjen for all den tiden vi har måttet legge i dette, sier Selbuvik til TV 2 Nettavisen.

- Spennende for gjestene
Og det virker ikke som om tyveriet har minsket gjestenes interesse for de verdifulle bildene.

- Det har vært et stor tema blant gjestene. Jeg får inntrykk av at det er like spennende å sitte og se på en tom vegg, forteller godseieren.

Men han har ingen planer om å la veggene forbli tomme.

- Det er en forutsetning at bildene skal på plass igjen. Uten det er det ikke noe poeng for oss. Vi er ikke opptatt av å samle på kunst. Vi samler på opplevelser for gjestene våre, sier Salbuvik.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!