RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet er ferdige med de tekniske undersøkelsene i boligblokken der det oppsto en skuddveksling mellom politiet og en 38 år gammel mann lørdag ettermiddag. 38-åringen ble drept og politimannen såret.
Politiet er ferdige med de tekniske undersøkelsene i boligblokken der det oppsto en skuddveksling mellom politiet og en 38 år gammel mann lørdag ettermiddag. 38-åringen ble drept og politimannen såret. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Skadd politimann avhørt etter Stange-skuddveksling

Sist oppdatert:
Spesialenheten for politisaker har avhørt den skadde politimannen søndag, dagen etter at han ble truffet av skudd i en politiaksjon på Stange i Hedmark.

En 38 år gammel mann ble drept i skuddvekslingen med politiet, som skjedde i en boligblokk på Ottestad sør for Hamar lørdag ettermiddag.

Tilstanden til den skadde politimannen, som er i 40-årene, ble søndag karakterisert som alvorlig, men stabil, og ikke livstruende. Han ble truffet i overkroppen og får behandling på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

– Ettersom han var i stand til å la seg avhøre, fikk vi gjennomført avhør av ham i dag. Jeg kan ikke gå inn i detaljer på hva han har sagt, opplyser etterforskningsleder Olav Kjetil Moe i spesialenheten til NTB like før klokken 18 søndag kveld.

Flere avhør

To andre politifolk er allerede avhørt. Ifølge Moe vil spesialenheten fortsette den videre etterforskningen, gjennomføre flere vitneavhør og avvente de kriminaltekniske undersøkelsene fra Kripos.

– Jeg kan bekrefte at det er de tre politibetjentene som var sentrale, svarer Moe på spørsmål om det var disse tre som befant seg i oppgangen i boligblokken da skuddene ble løsnet.

Spesialenheten vil vurdere om det er behov for ytterligere avhør av de tre polititjenestemennene, opplyser etterforskningslederen.

Kripos bistår spesialenheten med tekniske undersøkelser. Moe vil ikke svare på spørsmål om hvor mange politivåpen som var i bruk, hva slags våpen 38-åringen hadde eller andre ting som har med hendelsesforløpet å gjøre. Han sier det vil ta noe tid før etterforskningen er ferdig.

Ruset og ustabil

Politiet rykket ut til blokken i 14-tiden lørdag etter å ha fått melding om en mann som var ruset og opptrådte på en måte som ble oppfattet som ustabil.

– Vi ble ganske raskt møtt av en mann med våpen, og det ble løsnet skudd, sa stasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon til NTB lørdag.

Vestoppland politidistrikt er oppnevnt som settepolitidistrikt for å etterforske andre deler av hendelsen.

– Gjerningspersonens tilgang til våpen er en del av etterforskningen, opplyser politiadvokat Julie Dalsveen i en pressemelding.

Hun sier mannen ikke er å regne som «en kjenning av politiet», men at politiet visste hvem vedkommende var.

Vestoppland politidistrikt var lørdag kveld ferdige med undersøkelsene på åstedet, og sperringene på stedet ble fjernet. Politiet har også gjennomført rundspørring og vitneavhør, og vil fortsette med avhør søndag, opplyser Vestoppland-politiet.

– Rolig type

Naboer betegner den drepte 38-åringen som en rolig type.

– Jeg kjente ikke den drepte, men vi sa hei på vei inn og ut av blokka. Han virket som en rolig person. Jeg fikk vite om skytingen da datteren min ringte. Ingen av oss var hjemme – heldigvis. Det er uhyggelig at sånt skjer, sa Bente Hagen til NTB lørdag.

– Jeg har hilst på han to eller tre ganger. Vi har ikke bodd her mer enn tre år, men jeg oppfattet han som en stille og rolig type, sier Henrik Strand, som bodde i samme oppgang, til NRK.

Episoden i Stange er andre gang på en drøy uke at politiet har skutt en person. Fredag 18. september ble en kvinne skutt og skadd i en politiaksjon på Grønland i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere