RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skademeldingene strømmer inn

Sist oppdatert:
Først om en til to dager vil forsikringsbransjen ha oversikt over alle skadene «Narve» påfører.

Informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) opplyste fredag til TV 2 Nettavisen at forsikringsskadene etter «Narve» trolig vil komme opp i minst 40 millioner kroner. Tallet er beregnet ut fra et gjennomsnittlig skadebeløp på 60.000 kroner, og mellom 600 og 700 skademeldinger.

Usikre prognoser
Dette var basert på estimater av antall innkomne skademeldinger sett i sammenheng med ferske værvarsler fra Det norske meteorologiske institutt.

- Jeg står ved det jeg sa fredag. Etter de beregningene som ble gjort er det rimelig å anta at det er skader på mellom 600 og 700 bygninger, sier Haakonsen til T V 2 Nettavisen lørdag.

- Det blir i hvert fall ikke mindre enn 600-700 meldinger, utdyper Haakonsen, som heller mener det er sannsynlig at antall skademeldinger som følge av Narves herjinger vil øke. Hvor mye er det vanskelig å anslå, mener han.

Meldingene tikker inn
Med et gjennomsnittlig skadebeløp på 60.000 kroner, vil 700 skaderapporteringer gi utbetalinger på 42 millioner norske kroner.

- Mest sannsynlig kommer det inn enda flere meldinger, tror Haakonsen.

Lørdag løyer vinden litt, men stormen har ikke rast helt fra seg, ennå.

Først søndag vil sikrere anslag fra FNH foreligge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere