RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skader for millioner

(Foto: TV 2)
Sist oppdatert:
Flommen i Midt-Norge har ført til ødeleggelser i millionklassen, og det er fortsatt rasfare i enkelte områder.

Beregninger Adresseavisen har utarbeidet viser at rekordregnet kommer til å koste over 50 millioner kroner.

Store skader
Den ekstreme mengden nedbør i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag har gjort store skader. Privatboliger, gårdsbygninger, biler og lignende har alene en prislapp på opptil 30 millioner kroner.

Dyrest blir det imidlertid å reparere de dramatiske skadene på veier, bruer innmark og skog. I tillegg kommer utgiftene til selve redningsarbeidet.

Veger stengt
To veger er fortsatt stengt på grunn av flom. Europaveg 6 Oppdal – Kongsvold og europaveg 39 Ørsta – Rjåneset, ved Lidalsbrua. På europaveg 6 er det omkjøring via riksveg 29 fra Alvdal til Hjerkinn. På europaveg 39 er det satt opp ekstra ferje fra Rjåneset til Volda, melder Statens Vegvesen lørdag.

Flombefaring søndag
Sammen med fylkesmann, ordførere og andre representanter for lokale myndigheter besøker olje- og energiminister Einar Steensnæs de flomrammede områdene i Sunndal, Surnadal og Oppdal søndag.

– Hensikten med besøket er å få en nærmere orientering om skadeomfanget og en drøfting av hvilke tiltak som vil bli nødvendige både for reparasjon og forebygging, opplyser olje- og energiminister Einar Steensnæs i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere