RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skadet 85-åring i ran

Foto: SCANPIX
Raneren rev den eldre kvinnen over ende og tråkket på armen hennes for å få løs vesken.

(iBergen.no) Den nådeløse raneren (24) må nå i fengsel etter å ha tilstått i Nordhordland tingrett.

Forfulgte ransoffer
24-åringen var ruset da han i romjulen i fjor fattet interesse for den 85 år gamle kvinnen på handletur i Knarvik senter. Han bestemte seg for å følge etter henne rundt på senteret. Mens hun sto i kassekøen på Kiwi, stilte han seg rett bak henne og fulgte hakk i hel da hun gikk ut av senteret til parkeringsplassen.

Idet den eldre kvinnen og hennes hjertesyke ektemann skulle laste varene over i bilens baggasjerom, gikk mannen brutalt til verks. Uten å være klar over at 85-åringen hadde tvinnet veskereimen et par ganger rundt armen, røsket han til seg vesken. Kvinnen falt hardt i bakken.

Tråkket på armen
Desperat fortsatte den rusete mannen å trekke i vesken, slik at 85-åringen ble dratt flere meter langs bakken. Etter å ha tråkket på armen hennes mens han dro, ga reimen til slutt etter og mannen kunne flykte med byttet.

Etter å ha tømt den for 1200 kroner, kastet han den fra seg og hoppet på en buss. Politiet fikk imidlertid gode pekepinner fra øyenvitner, slik at 24-åringen kunne pågripes på bussen kort tid etter.

- Større og sterkere
I retten tilsto mannen ranet, men mente det ikke kunne betegnes som grovt, slik det sto i tiltalen. Retten var uenig i det.

«(...) Fornærmede var en hjelpeløs person. Hun er født i 1920 og var på handletur sammen med sin hjertesyke ektefelle. Ved siden av aldersforskjellen var han også så mye større og sterkere enn henne at hun ikke hadde noen mulighet til motverge.(...) Selv om hensikten kanskje var veskenapping som kunne henføres som tyveri, stanset han ikke foretakendet da hun ble revet overende.» heter det i dommen.

Mannen ble også dømt for flere andre straffbare forhold, deriblant heleri, narko og kjøring uten førerkort. Men ranet veiet tyngst da dommerne avsa dom på ett års ubetinget fengsel. Han må også betale oppreising og erstatning på 20.000 kroner til kvinnen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere