*Nettavisen* Nyheter.

Skal du ut på veien i dag? Her er det 7 minusgrader og liten kuling

Advarer deg som skal ut å kjøre julaften: Venter underkjølt regn sør for Lillehammer, kraftig vind i fjellet i Sør-Norge og sludd og snø på Vestlandet.

24.12.18 13:18

Meteorologene har julaften farevarsel ute for utfordrende kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge på grunn av kraftig vind og for Østlandet sør for Lillehammer til kvelden på grunn av regn som ventes å fryse på bakken.

For Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør som sludd og snø med overgang til regn under 600-800 meter.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Julaften morgen startet med minusgrader og snøføyke på riksvei 7 over Hardangervidda mellom Hordaland og Buskerud.

Det er stedvis snø- og isdekke og stedvis redusert sikt, og kolonnekjøring kan innføres på kort varsel, advarer Statens vegvesen.

Klokka 05.30 var det minus 7 grader, liten kuling og middels snø på denne fjellovergangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Julaften er det ventet vanskelige kjøreforhold flere steder, blant annet på Østlandet sør for Lillehamme. Foto: (Statens vegvesen/Meteorologisk institutt)

Sjekk ditt værvarsel på yr.no

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet mellom Sogn og Fjordane og Buskerud meldes det om snø- og isdekke på veien. Klokka 05.20 var det minus 4 grader, frisk bris og kraftige snøbyger.

Åpner ikke over Valdresflye

Fylkesvei 51 over Valdresflye blir ikke åpnet mandag grunnet sterk vind som gir dårlig sikt. Statens vegvesen vil gjøre ny vurdering 1. juledag klokka 07.

Sjekk meldinger for din reiserute på interaktivt kart.

På E134 over Haukelifjell mellom Telemark og Hordaland var det klokka 05.30 snø- og isdekke, 10 minusgrader, lett bris og lettskyet.

På E6 over Dovrefjell mellom Trøndelag og Oppland er det klokka 05.45 10 minusgrader, nord-vestlig bris og delvis skyet. På veien er det vekslende bart, snø- og isdekke og fare for glatte partier.

Sjekk farevarsel på yr.no

- Utfordrende kjøreforhold

Meteorologene har varslet at julaften kan by på utfordrende kjøreforhold lokalt på Vestlandet og i Trøndelag grunnet snø eller sludd som etter hvert går over til regn. I fjellet i Sør-Norge er det varslet at vinden skal øke utover kvelden og gi snøfokk.

Mandag kveld kan det bli utfordrende kjøreforhold lokalt på Østlandet på grunn av regn som fryser på bakken. Kjør forsiktig, skriver Meteorologisk institutt i en Twitter-melding.

Fra natt til tirsdag og frem til onsdag morgen ventes lokalt vanskelige kjøreforhold i Nordland og sør i Troms på grunn av kraftig vind, nedbør og varierende temperaturforhold.

Klikk på bildet for å forstørre.

Farevarsel for glatte veier mandag kveld. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er farevarsel ute for vanskelige kjøreforhold i flere fylker på julaften. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Klikk på bildet for å forstørre.

Riksvei 7 ved Skulevika mandag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Se de siste meldingene fra veitrafikksentralene og NRK Trafikk:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag