*Nettavisen* Nyheter.

Skal ha blitt voldtatt sovende på bluesfestival

- Det er foretatt avhør og gjort beslag, opplyser politiet.

03.08.15 16:49

NOTODDEN: Kvinnen som skal ha blitt voldtatt under bluesfestivalen på Notodden sist helg, skal ha blitt forgrepet på mens hun sov.

Les saken i ta.no

Mannen som angivelig skal ha forgrepet seg mot en kvinne på Riverside Camping under årets bluesfestival, er avhørt av politiet og løslatt. Også kvinnen er avhørt.

De to bluesgjestene skal ha kjent hverandre fra før og politiet karakteriserer det som kan ha skjedd som en «sovevoldtekt».

Hendelsen skal ha funnet sted i et telt på campingen som ligger i Idrettsparken på Tinfosøyren.

Tekniske spor

- Politiet fikk i helgen informasjon om noe som politiet vurderte som en voldtekt. Vi har gjennomført ulike typer av etterforskning i løpet av helgen. Det er foretatt avhør og gjort beslag. Politiet har også funnet tekniske spor av ulik art. Disse er sendt til analyse, sier politiadvokat Asle Sandnes mandag.

Sandnes vil ikke opplyse om hvor disse personene kommer fra, annet enn at de er nordmenn.

- Sovevoldtekt

- Det vi kan si er at de to kjente hverandre fra før. Det det dreier seg om i denne saken er seksuell omgang med en person som ikke er i stand til å motsette seg handlingen. Det er det som også kalles «sovevoldtekt», selv om det finnes ulike typer der også rus er involvert, sier Sandnes.

- Når får dere svar på de tekniske undersøkelsene?

- Det har jeg ikke oversikt over i dag, avslutter Sandnes.

Les flere saker i ta.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag