*Nettavisen* Nyheter.

Skal ha hevnet drapet på pappa

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

De to sønnene skal ha hevnet drapet på faren.

04.08.09 21:36

Tre personer er siktet for overlagt drap etter skytingen på Tøyen i Oslo søndag. To av dem er brødre. Politiet mistenker at hevn er motiv. Mannen som døde av skadene etter skytingen søndag var selv drapsdømt. I 1995 ble han dømt til fengsel for et knivdrap på en mann i Skien. Denne mannen var far til to av mennene som nå er drapssiktet.

Brødre i 20-årene
Oslo-politiet presenterte nyheten om pågripelsene etter Tøyen-drapet på en pressekonferanse på Politihuset på Grønland tirsdag.

– Vi har pågrepet tre personer og siktet dem for overlagt drap. De er somaliere, er norske statsborgere og godt kjent av politiet. De er også relativt unge. To av dem er brødre, født i 1987 og 1989. De to er sønner av avdøde som ble drept i Skien, fortalte politiinspektør Hanne Kristin Rohde på pressekonferansen.

En person døde av skadene og en annen ble skadet da det ble løsnet skudd i Jens Bjelkes gate på Tøyen søndag kveld. En 39-åring som satt i førersetet i en rød Opel Astra mistet livet, mens en annen mann ble sendt til sykehus med lettere skader.

Begge ofrene er av somalisk opprinnelse.

– Kriminelt miljø
Rohde sa på pressekonferansen at de siktede tilhører et kriminelt belastet miljø. Hun karakteriserer hevnmotivet som et aktuelt spor politiet vil undersøke videre.

Da pressekonferansen gikk av stabelen klokka 18 var de tre nylig innbrakt og de hadde ennå ikke fått forsvarere. Politiet kunne derfor ikke svare på hvordan de stiller seg til anklagene.

Etterlyser tips om Audi A6
Politiet fortsetter å avhøre åstedsvitner og er fortsatt interessert i tips fra publikum i saken. Særlig gjelder den en sølvgrå Audi A6 som politiet mener spilte en sentral rolle under skytingen. Denne bilen har registreringsnummer DJ 42338.

– Vi har snakket med eieren, men vi har ikke funnet bilen. Vi ber om publikums bistand til å finne den, uttalte Rohde.

Ifølge politiinspektøren er det gode observasjoner fra operative styrker på stedet samt taktisk etterforskning som førte til pågripelsene tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.