*Nettavisen* Nyheter.

Skal ha torturert 12 fanger

Den bosniske 40-åringen som er siktet for krigsforbrytelser er nå varetekstfengslet i frykt for at han skal stikke av.

27.04.07 23:26

Mannen ble tidligere denne uken begjært pågrepet av bosniske myndigheter. Han ble pågrepet onsdag 25. april og ble varetektsfengslet for fire uker fredag, på grunn av unndragelsesfare og fare for bevisforspillelse.

I 2005 skal Kripos ha fått kunnskap om hans mulige tilknytninger til krigsforbrytelser gjennom internasjonalt politisamarbeid, ifølge politiadvokat Espen Skjerven i Kripos.

Frihetsberøvelse
40-åringen ble pågrepet på bakgrunn av følgende forhold:

- I 1994, og i egenskap som politimann i Vest-Bosnia, fraktet han flere personer fra fangeleiren Drmeljevo til Polje i Velika Kladusa i Bosnia og Hercegovina, hvor han utsatte en eller flere av fangene for frihetsberøvelse med ualminnelige lidelser og/eller påførte dem betydelig skade, eller han medvirket hertil, kommer det frem av kjennelsen.

Sparket og slått
Siktede skal ha medvirket til at 12 sivilpersoner ble mishandlet. De 12 skal ha blitt plassert i et nedlagt likhus uten lys, varme og vann i fem dager i 1994. Her skal de ha blitt sparket og slått, også med tregjenstander.

Av den offentlige påtalemyndigheten i Norge er bosnieren siktet for blant annet å ha utført frihetsberøvelse og torturhandlinger overfor sivile fanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.