RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skal helsesjekke fabrikknaboer

Sist oppdatert:
Naboene til kjemikaliefabrikken Waardals AS på Askøy, blir sjekket for misdannelser og dødfødsler. Fabrikken har fått bot for store utslipp av kreftframkallende krom.

Det er Universitetet i Bergen som på oppdrag av Askøy kommune sjekker nabolaget for mulige feil ved svangerskap. Undersøkelsen har pågått siden januar, der data er blitt innhentet for å se om flere tusen personer kan ha hatt en overhyppighet av misdannelser, aborter og dødfødsler. Til prosjektet er det bevilget 300.000 kroner, skriver Bergens Tidende.

Opprinnelig ønsket kommunen å granske kreftfaren også, men pengene strakk ikke til. Kjemikaliefabrikken Waardals AS har fått en bot på 1 million kroner av Arbeidstilsynet, for farlig utslipp av det svært kreftframkallende stoffet seksverdig krom.

- Faktisk er vi kanskje litt for tidlig ute med å undersøke krefttilfellene, fordi sykdommen har så lang latenstid. Misdannelser kan derimot oppstå med en gang, sier professor Bente Moen, som er ansvarlig for undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere