RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Veigård, Erik (SCANPIX)

Skal heve forlist sjark

Sist oppdatert:
Fiskebåten som ble meldt savnet ved Andøya mandag er funnet på 80 meters dyp. Nå skal den heves.

Den savnede sjarken «Marina» ble natt til onsdag funnet på 80 meters dyp vest for Andøya i Vesterålen. Det bekrefter Hålogaland politidistrikt overfor Nettavisen. Båten ble funnet ved hjelp av fjernstyrt undervannsbåt. Den savnede fiskeren Kristian Knudsen (68) fra Øksnes i Vesterålen er ikke funnet.

- Klokka 03.51 natt til onsdag kom meldingen om at båten var funnet, bekrefter Erling Herstad ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Lastebåt i arrest
Den russiske lastebåten som ble tatt i arrest og som politiet mistenker kan ha kollidert med sjarken, ligger fortsatt i Bodø. Den blir liggende i arrest til torsdag opplyser politiet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det er foretatt avhør av kapteinen og offiserer om bord. Kapteinen og mannskapet har vært samarbeidsvillige, opplyser politiet.

Radarbilder politiet har undersøkt viser at «Marina» og det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev» var svært nær hverandre utenfor Andøya mandag. Politiet tror de to kan ha kollidert og vil fortsette sine undersøkelser og avhør for å få klarhet i dette.

Fortsetter å undersøke sjarken
Bilder fra undervannsbåten viser ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt at styrbord side på sjarken tilsynelatende er hel. På grunn av tekniske problemer ble det natt til onsdag tatt en pause i undersøkelsene. De fortsetter onsdag.

Politiet opplyser at de vil få «Marina» hevet så fort det lar seg gjøre. De opplyser i en pressemelding at hevingen av sjarken ikke vil starte onsdag. Politiet må først ha riktig fartøy og hevekapasitet på plass. De vil heller ikke risikere at vraket påføres unødige skader som kan vanskeliggjøre etterforskningen.

Politiet opplyser også at det skal organiseres strandsøk etter den savnede fiskeren både fra land og fra sjøen.

Undersøker skroget
Tirsdag lette et Orion-fly fra Forsvaret etter den savnede sjarken i farvannet utenfor Andøya. Samtidig tok norske myndigheter kontakt med det russiske lasteskipet «Mekhanik Tyulenev» og beordret den til Bodø. Lasteskipet har siden ligget i arrest i Bodø der skroget ble undersøkt av dykkere for å se om det var spor etter kollisjon. Det var det, og politiet vil undersøke om dette kan settes i forbindelse med «Marina»s forlis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere