*Nettavisen* Nyheter.

Skal hijab-grille Storberget

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Opposisjonen med tøffe spørsmål.

24.02.09 18:17

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og justisminister Knut Storberget (Ap) blir svar skyldig når Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag sender brev til dem.

I brevene krever komiteen at regjeringen svarer på og forklarer hva som egentlig skjedde da regjeringen hadde vedtatt å godta hijab i politiet og i de påfølgende dagene.

"Grundig" behandling?
Komiteen vil blant annet vite hvilken saksbehandling regjeringen har gitt saken.

I Stortinget 18. februar opplyste Stoltenberg at saken skulle få en grundig og ordentlig saksbehandling. 50 timer senere, fredag 20. februar, kunne Stoltenberg og Storberget fortelle at regjeringen nå hadde truffet en konklusjon.

«Hvilken "grundig og ordentlig" saksbehandling er det Regjeringen har gjennomført?» spør komiteen.

Stiller Storberget til veggs
Men det er justisministeren som får de tøffeste spørsmålene.

Carl I. Hagen (Frp), Per-Kristian Foss (H) og komiteleder Lodve Solholm (Frp) stiller Storberget til veggs og ber ham i detalj fortelle hva som skjedde på kontorene til Justisdepartementet i perioden fra det mye omtalte hijab-notatet ble lagt ut på departementets nettsider 4. februar til Storberget snudde fredag forrige uke.

Komiteen vil også ha en avklaring på hvorvidt det er noen i departementets politiske ledelse eller en byråkrat som la ut det famøse notatet uten statsrådens godkjennelse.

Hagen, Foss og Solholm
Kontroll- og konstitusjonskomiteen har tirsdag ettermiddag sittet i møte og diskutert et utkast til brev som skal sendes statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget.

Les også: Storberget bekrefter «hijabkuppet»

Det er Hagen, Foss og Solholm som ønsker å trekke saken for komiteen. Dersom tre eller flere medlemmer av komiteen krever en sak tatt opp, så er det nok til at saken må tas opp.

Totalt er det ni medlemmer i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Trakk forslaget
Justisminister Knut Storberget avbrøt i forrige uke vinterferien og kom til Oslo for å ordne opp i rotet rundt hijabsaken.

Fredag trakk han forslaget om å endre uniformsreglementet til politiet, og sa dermed nei til å tillate hijab i politiet. Men han nektet å svare på spørsmål om saksbehandlingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.