RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BORTE: Per Vålnes har vært borte i flere år. Mye tyder på at han ble utsatt for en kriminell handling.
BORTE: Per Vålnes har vært borte i flere år. Mye tyder på at han ble utsatt for en kriminell handling. Foto: Sigmund Krøvel-velle (NTB scanpix)

Skal ta opp betonggulv for å finne Per Vålnes

Sist oppdatert:
Politiet skal gjøre nytt søk etter Per Vålnes, under betonggulvet i Vollan gjestestue.

Politiet i Troms opplyste på en pressekonferanse fredag at de vil gjøre et nytt søk under nybygget til Vollan gjestestue i Nordkjosbotn, som ble bygget høsten 2011 og våren 2012.

Beslutningen er tatt etter at politiet har mottatt opplysninger fra flere kilder om at Per Vålnes (50), som ble meldt savnet 1. desember 2011, ble drept og skjult under eller i grunnmuren på nybygget til gjestestuen.


Ikke sikre
- Vi er ikke sikre på at han er der, men vi er så sikre at det er viktig med en avklaring, sier Ole B. Sæverud, politimester i Troms.

- Jeg vil presisere at vi har flere kilder som ligger til grunn for denne beslutningen. Det er en beslutning vi har brukt tid på å ta, sier han.

Søket vil gjennomføres ved å ta opp deler av betonggulvet i nybygget og undersøke massene under bygget. Deler av veggene må også tas ned, men bygget skal ikke rives.

Overrasket over motstand

I oktober i fjor lette politiet med en såkalt georadar under gulvet i nybygget på gjestestua. I tillegg ble det borret hull i gulvet slik at kriminalsøkshunder kunne lukte etter spor i grunnen under. Søket ble avsluttet 24. oktober uten resultater.

- Søk som er blitt gjort tidligere har ikke vært tilstrekkelige for å få en endelig avklaring på om liket er der, sier Sæverud.

Sæverud forteller at politiet har hatt en god dialog med styret ved Vollan gjestestue, som har blitt dratt inn i dette som en uskyldig tredjepart.

- Men vi er overrasket over motstanden mot ytterligere søk, som er kommet fra ulike hold, legger han til. 

Tre personer siktet
Tre personer, deriblant hans tidligere samboer, er siktet for å ha drept eller medvirket til å ha drept Per Vålnes.

10. desember 2013 ble de siktede løslatt, etter å ha sittet i varetekt i 13 måneder, fordi politiet vurderte det som et uforholdsmessig inngrep å fengsle dem videre. Selv om de slapp ut av varetekt, ble deres status uendret ved at de fortsatt var siktet for drap.

Fakta: Fakta

Klikk for å åpne faktaboksen
 

1. desember 2011 meldes Per Vålnes savnet av samboeren, tre dager etter sin 50-årsdag. Ifølge henne forlot han hjemmet deres kvelden før.

De tre siktede er Vålnes tidligere samboer og to menn.

De ble pågrepet ett år etter at drapet ifølge politiet skal ha skjedd.

Til tross for flere omfattende søk har politiet ikke funnet Vålnes, som de antar er drept.

De siktrede satt varetektsfengslet i 13 måneder, før de ble løslatt 10. desember 2013, etter at politiet vurderte det som et uforholdsmessig inngrep å fortsatt holde dem varetekstfengslet.

De tre er fortsatt siktet for drapet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere