*Nettavisen* Nyheter.

Skamroser norsk båt

Det prestisjetunge båtmagasinet Motor Boats Monthly sparer ikke på kruttet når de skryter av den nye norske båten Sea Saga 315.

14.04.05 11:02

Det svinger bra for båtprodusenten Saga om dagen. Syv av ti mulige poeng i testen til det prestisjetunge magasinet Motor Boats Monthly - det er ikke mange norske produsenter forunt. Det internasjonale markedet er i ferd med å ta de norske «vestlandsbåtene» til sitt bryst.

Bare hør her: Riktig proporsjonert, nøye utført og «eminently practical».

Dette kommer på toppen av andre kåringer – ikke minst av folkebåten Saga 27 og årets båt i England, Saga 29 HT

Det varmer et norsk båthjerte når et faglig sterkt magasin går løs på produktet og kommer ut med skryt i de fleste ender. De små minusene som nevnes er trimmingen av båten – som ifølge Motor Boats Monthly gir for mye sjøsprøyt. Og forkabinen som stjeler fra styreposisjonen. Et velkjent argument når det gjelder oppbyggingen av denne type norske båter. Kanskje løsningen har mye med vår måte å bruke båtene på.

Sammenligningen
Det er ekstra morsomt når båtmagasinets Mark Turley velger å sammenligne Saga så å si med seg selv – nemlig forgjengeren Saga 29HT. Dette er en båt som nærmest er internasjonalt skamrost. Og reporteren bruker begreper som «award winning baby sister» og flere ganger i testen kommer det godord om 29-foteren.

Det engelske båtmagasinet velger å sammenligne Saga 315 med prestisjetunge konkurrenter. Både i pris og standard. Nimbus 320 Cupé, Hardy Commander 32 og Enecraft ISIS 920 er tatt med i sammenligningspanelet. Med andre ord en svenske, en brite og en ire.

Grundig test
Båttestene i Motor Borats Monthly er berømt – for ikke å si beryktet. Grundig og saklig. Mange båtkjøpere gjør sine valg og bestemmelser ut i fra testene der. Spesielt merker man seg de praktiske vurderingene. Det er ikke duppeditter og fancy løsninger som teller. Det er robusthet, sikkerhet, bruksvennlighet, pris og sjøegenskaper. Med andre ord. Det menigmann bør legge vekt på når det gjelder båter.

Kanskje det er derfor de praktiske norske båtene scorer så bra.

Gratulerer Saga!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag