RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Skandale - investor sjekkes

Sist oppdatert:
Er han så syk at han ikke kan stilles for retten? Nei, sier påtalemyndigheten. Ja, sier hans engelske leger.

(iBergen.no) Det kreves nå bevis for at den tidligere partneren til eiendomsinvestoren Carl Fredrik Seim (35), Tor Arne Uppstrøm (65), virkelig er syk nok til å slippe å møte i retten.

NTB melder at investoren har blitt lagt inn på sykehus i England hver gang straffesaken mot ham blir varslet. Dette har skjedd i flere år. Nå vil påtalemyndigheten ha en rettslig prøving på om Uppstrøm virkelig er så syk.

Rettssaken starter normalt i Bergen tingrett på mandag. Da må Bergen tingrett igjen vurdere Uppstrøms mentale helse. Da møter investorens engelske leger for å legge fram argumentene for at mannen er for syk til å møte i retten.

– Jeg tviler på om han vil møte og det er lite trolig at rettssaken kan holdes uten av Uppstrøm er til stede, sier politiadvokat Ole Mevatne i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ifølge NTB tror påtalemyndigheten at Uppstrøm er frisk nok til å stille i retten og har kalt inn uavhengig rettpsykiatrisk ekspertise for å se nærmere på de engelske legers vurderinger.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere