*Nettavisen* Nyheter.

Skandale-investor innlagt på psykiatrisk

Tor Arne Uppstrøm (65) skulle møte i Bergen Tingrett mandag morgen. Nok en gang var han sykmeldt.

05.01.09 15:43

(iBergen.no) Uppstrøm er tiltalt for grovt underslag og grovt økonomisk utroskap i forbindelse med oppkjøpet av verftet Mjellem og Karlsen i 2002.

På sykehus i England
Den 65 år gamle investoren har imidlertid blitt lagt inn på sykehus i England hver gang straffesaken mot ham har blitt varslet. Mandag skjedde det igjen. Uppstrøm er den tidligere partneren til eiendomsinvestoren Carl Fredrik Seim (35).

Seim ble i september 2007 dømt til fem og et halvt års fengsel for å ha tatt ut 60 millioner kroner fra verftet Mjellem & Karlsen i Bergen og andre eiendommer han kontrollerte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Depresjon
Nå viser det seg at Uppstrøm ble innlagt på et psykiatrisk sykehus i England 24. september i fjor. Hans engelske lege beskriver, ifølge en kjennelse fra lagmannsretten datert 23.12.2008, at Uppstrøm har en posttraumatisk lidelse og at han lider av depresjon.

Engelske Dr. Jeremy Pfeffer la inn 65-åringen som et akutt tilfelle. Uppstrøms advokat har vært på besøk hos sin klient etter innleggelsen og han forteller i kjennelsen at 65-åringen er i svært dårlig forfatning. Depresjonen skal også ha en klar sammenheng med rettssaken.

Pfeffers papirer angående tilstanden til Uppstrøm har også blitt studert av en norsk psykiater som mener det stikk motsatte av sin engelske kollega. Hun mener at Uppstrøm ikke er syk i det hele tatt og kan oppfattes som normal.

23. desember i fjor mente lagmannsretten at saken måtte utsettes.

Mistet jobben
400 ansatte mistet arbeidsplassene sine på Mjellem og Karlsen i 2002.

Da var det bare gått få uker siden Uppstrøm og Seim overtok styringen i bedriften. Seim ble dømt uten at Uppstrøm hadde forklart seg. Uppstrøm reiste raskt til England, og det spekuleres i om han driver med salg av kunst. Samtidig mener han at han er for syk til å møte i retten for å ta saken mot seg.

Mandag var altså Uppstrøm igjen borte da han skulle møte i retten klokken 09.30. Etter å ha behandlet spørsmålet om Uppstrøm har lovlig fravær bak lukkede dører, kom tingretten fram til at en avgjørelse utsettes til 28. januar. Til da skal en norsk sakkyndig vurdere Uppstrøms sykemelding.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.