Skandalevideo til krigsadvokaten

Krigsadvokaten for Nord-Norge vil avgjøre den videre skjebnen til offiserene som drakk alkohol og sprengte et tv-apparat i Bodø.

17.01.06 15:13

Militærpolitiet i Bodø er nå ferdig med etterforskningen av skandalevideoen som TV 2 Nettavisen avslørte før jul. På videoen kan du se offiserer i forsvaret som drikker alkohol samtidig som de sprenger et tv-apparat i luften med forsvarets eksplosiver.

- Saken er ferdig etterforsket og på vei over til oss. Vi vil vurdere eventuelle straffbare forhold, sier førstekrigsadvokat Gunnar Johnsen ved Krigsadvokatene i Nord Norge.

Foreldet
Johnsen sier at festen som ble etterforsket ligger over to år tilbake i tid. Dermed er saken foreldet som disiplinærsak.

Noe annet er det hvis krigsadvokaten mener at offiserene har forbrutt seg mot militær eller sivil straffelov. I så fall vil det kunne bli tatt ut tiltale på vanlig måte.

Vakte reaksjoner
Videoen skapte store reaksjoner i forsvaret.

- Det er en helt uakseptabel oppførsel, som bare med på å skade for alle de tusener av mennesker som gjør en kjempejobb i forsvaret hver eneste dag, sa forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til TV 2 da videoen ble kjent.

Også ledelsen i Forsvarets logistikkavdeling, der offiserene jobber, samt Norges Offisersforbund gikk svært hardt ut mot bruken av alkohol og eksplosiver som vises på videoen.

Se video her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.