RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skatestraumtunnelen holdes stengt ut året

Brannvesenets bilder fra Skatestraumtunnelen etter brannen.
Brannvesenets bilder fra Skatestraumtunnelen etter brannen. Foto: Flora Brannvesen / Statens Vegvesen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den brannherjede Skatestraumtunnelen i Bremanger blir trolig ikke åpnet før i 2016. Prislappen for reparasjonene vil komme på titalls millioner kroner.

– Vi har fremdeles ikke hele bildet over hvor stort omfanget er. Allerede ser vi likevel at skadene er store og omfattende, og det vil ta lang tid å gjøre tunnelen i stand igjen. Trolig blir tunnelen stengt ut året, i verste fall lenger, sier regionveisjef Helge Eidsnes.

Han var torsdag i Bremanger for å undersøke tunnelen og skadene den er påført.

Kostnadsoverslag

– Statens vegvesen skal de neste ukene arbeide for å få den fullstendige oversikten over skadeomfanget. I august kommer Vegvesenet til å legge fram en rapport for veieier Sogn og Fjordane fylkeskommune, sier Eidsnes.

Da vil også to kostnadsoverslag for reparasjonen av skadene bli lagt fram. Det ene vil gå på hvor mye det vil koste å gjenoppbygge tunnelen til standarden den hadde tidligere, mens det andre vil gå på hva det vil koste å oppgradere tunnelen til 2025-nivå i tråd med de nye EU-kravene, opplyser regionveisjefen.

Tankbilhenger slet seg

Det var onsdag 15. juli at det oppsto en eksplosjon etter at en tankbilhenger med 16.500 liter bensin løsnet fra trekkvogna og havnet i veggen, 300 meter inne i den undersjøiske tunnelen.

Eksplosjonen utløste en stor brann med voldsom røykutvikling. Til alt hell ble ingen alvorlig skadd.

Fakta: Skatestraumtunnelen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Skatestraumtunnelen er en undersjøisk veitunnel på fylkesvei 616 i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane. Tunnelen går under Skatestraumen mellom Hamna på Rugsundøya og Klubben på Bremangerlandet.

* Tunnelen er 1.890 meter lang, og den når 91 meter under havet. Største stigning er 10 prosent.

* Skatestraumtunnelen er en del av Bremangersambandet, som knytter Bremangerlandet og Frøya til fastlandet.

* Anleggsstart for veianlegget var 13. januar 1998, og Skatestraumtunnelen og resten av veien ble åpnet 12. juli 2002. Tunnelen kostet 325 millioner kroner å bygge.

* Skatestraumtunnelen var midlertidig stengt i april 2007 da stein- og betongbiter raste ned på veibanen.

* 15. juli 2015 løsnet en tankbilhenger med 16.500 liter bensin fra fremre del av vogntoget og havnet i tunnelveggen. En eksplosjon utløste en kraftig brann med voldsom røykutvikling. Ingen ble alvorlig skadd, men ødeleggelsene i tunnelen var store.

Kilde: NTB og Wikipedia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere