RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skei Grande innstilt som ny leder i Venstre

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Skei Grande innstilt som ny leder i Venstre – Solum Larsen som ny første nestleder

Venstres valgkomité offentliggjorde fredag kveld sin innstilling til nye ledelse i Venstre.

Ny ledertrio
- Den nye ledertrioen som foreslås består av Trine Skei Grande som leder og Ola Elvestuen og Helge Solum Larsen som nestledere, opplyser partiet i en pressemelding.

Trine Skei Grande er i dag parlamentarisk leder i Venstre og har fra før lang fartstid i Venstre som folkevalgt i Nord-Trøndelag, tidligere skolebyråd i Oslo, mangeårig stortingsrepresentant og nestleder i partiet.

- Skei Grande nyter stor tillit i partiet, er en dyktig debattant og en kunnskapsfull og erfaren politiker som har den nødvendige organisatoriske forståelse og politiske teft som kreves for å bli partileder, sier leder av valgkomiteen May Britt Vihovde.

Som første nestleder innstilles Helge Solum Larsen. Han har mange års erfaring som folkevalgt i Stavanger bystyre, er tidligere leder i Unge Venstre (1994 – 1997) og har tidligere bekledt forskjellig sentrale verv i Venstre.

- Solum Larsen er et politisk talent utenom det vanlige med et sterkt lokaldemokratisk engasjement som også har markert seg som en forkjemper for liberale rettigheter, en mer human og rettferdig asylpolitikk og bedre integreringspolitikk, sier Vihovde.

- Formidabel innsats
Ola Elvestuen gis fornyet tillit som andre nestleder.

- Elvestuen har gjort en formidabel innsats som nestleder og har markert partiet i miljø- og byutviklingsspørsmål og dessuten frontet Venstres kamp for å gi rusavhengige et mer verdig liv, sier Vihovde i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere