RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skeptisk til utleieleger

Sist oppdatert:
Direktør Øytein Mæland ved Psykiatrisk divisjon på Ullevål mener vikarbyråene spekulerer spesialistmangelen.

Vikarbyråer tilbyr utleie av leger til norske helseforetak. For inntil 40 000 i uka får de leger som ofte ikke holder mål eller lyver om sin egen godkjenning, skriver Dagbladet.

Siden 2000 har lovverket åpnet for av vikarbyråer kan formidle helsepersonell. I løpet av de tre siste årene har markedet for innleid helsepersonell økt med 50 prosent. Norske sykehus leier i dag inn helsepersonell for nesten 600 millioner kroner, og de fleste sykehus er helt avhengig av vikarbyråene.

Skepsisen til utleieleger er imidlertid økende, og det har vært en rekke uheldige eller dødelige episoder knyttet til bruk av slike leger.

- Det er gjerne sånn at de som melder seg for å jobbe tre uker her og tre uker der gjør det fordi de ikke kan få jobb noe annet sted, sier Øystein Mæland, tidligere statssekretær i Justisdepartementet og nå direktør ved psykiatrisk divisjon på Ullevål universitetssykehus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere