RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker med miniubåt etter savnet

Sist oppdatert:
Politiet tror den savnede 65-åringen er omkommet. Søk med fjernstyrt miniubåt er i gang.

Politiet har ikke lenger håp om å finne den savnede 65-åringen i live etter at han falt i vannet fra en pram på Tinnsjøen i Telemark natt til torsdag.

- Vi har nå avsluttet det vi kaller redningsaksjonen som har pågått i samarbeid med Hovedredningssentralen og har innledet det vi kaller søk etter antatt omkommet. En fjernstyrt miniubåt er på på plass, og det er igangsatt søk med denne, sier operasjonsleder Jon Tveitan ved Telemark politidistrikt til Nettavisen torsdag ved 14-30-tiden.

Falt i vannet fra pram
65-åringen var sammen med en kamerat på tur med en pram over Tinnsjøen da han falt i vannet. Kameraten kastet seg i vannet og forsøkte å redde 65-åringen, men måtte gi opp. I stedet tok han seg til land og løp for å varsle.

Selve ulykken skjedde ved 03-tiden natt til torsdag, men det var langt til folk der kameraten kom i land på østsiden av Tinnsjøen. Først etter to timer nådde han fram til en hytte, der beboerne ringte nødnummeret og fikk varslet politiet ved 05-tiden.

Avslutter redningsaksjon
I samarbeid med Hovedredningssentralen Sør-Norge iverksatte politiet en leteaksjon med båter, helikopter og strandsøk. Denne delen av aksjonen ble avsluttet torsdag ettermiddag, uten resultat.

Politiet håper nå å finne den antatt omkomne mannen med hjelp av fjernstyrt miniubåt.

Tinnsjøen er en stor innsjø mellom kommunene Tinn og Notodden. På det dypeste er den 460 meter.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere