RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilsmissebarn oftere skilt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Gifte par som har skilte foreldre har tredoblet risiko for skilsmisse.

(SIDE2): Dersom en av ektefellene har opplevd foreldres skilsmisse er risikoen for at paret vil skille seg nesten doblet, viser en ny studie.

Tredoblet risiko
Og dersom begge ektefellene har opplevd foreldres skilsmisse er risikoen for skilsmisse nesten tredoblet sammenlignet med ekteskap hvor begge ektefellene har gifte foreldre. Det skriver Folkehelseinstituttet på sine sider.

Studien ble publisert i desemberutgaven 2007 av Scandinavian Journal of Psychology og arbeidet med studien er gjennomført ved Folkehelseinstituttet.

Resultatene i studien tyder også på at voksne barn av skilte foreldre gifter seg senere enn voksne barn av fortsatt gifte foreldre. Det er også flere i gruppen barn av skilte foreldre som aldri gifter seg.

Angst og depresjon
Egen skilsmisse og foreldres skilsmisse er også relatert til symptomer på angst og depresjon i voksenlivet. Dette gjelder både for kvinner og menn og særlig stor risiko for menn.

Forskningsspørsmålene som ble reist i studien er belyst ved hjelp av data fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag hvor 66 000 deltakere over 20 år var inkludert over en to års periode.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere