RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilte foreldre gir angst

Sist oppdatert:
Barn av skilte foreldre har en høyere risiko for å oppleve angst, depresjon og problemer på skolen, ifølge norsk undersøkelse.

(SIDE2): Hvert år opplever rundt 25.000 norske barn at foreldrene flytter fra hverandre, melder forskning.no.

Doktorgradsstipendiat Ingunn Størksen ved Nasjonalt folkehelseinstitutt har sett på hvordan ungdommers psykiske helse påvirkes når de vokser opp med skilte foreldre.

- Barn av skilte foreldre har en høyere risiko for å oppleve angst, depresjon, få dårligere selvbilde og problemer på skolen når de kommer i tenårene sammenlignet med andre ungdommer, sier hun.

I Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag ble tenåringene fulgt over en periode på fire år.

- Vi så også at forskjellen mellom de med skilte foreldre og andre ungdommer økte gjennom studieperioden, og dette gjaldt særlig for jentene, sier hun til forskning.no.

Blant de eldste jentene som hadde skilte foreldre var det 40 prosent som hadde symptomer på angst og depresjon. De hadde også et generelt dårligere selvbilde og hadde flere skoleproblemer enn andre jenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere