RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilte menn får dårlig helse

Sist oppdatert:
Skilsmissen går mer på helsa løs for mennene enn for kvinnene. Nå engasjerer likestillingsombud Kristin Mile seg på mannens vegne.

- Samlivsbruddet er en dramatisk endring i livssituasjonen for begge parter, men menn får kanskje snudd livet ditt mer på hodet enn kvinner. Det er fortsatt slik at de fleste barn blir boende hos mor, mens far flytter ut av familien. Jeg vil tro at fravær av daglig kontakt med egne barn oppleves som belastende for mange menn, sier Mile til Dagbladet.

Uansett viser undersøkelsen som Folkehelseinstituttet har gjennomført blant 8400 personer i Østfold at kvinner takler samlivsbrudd langt bedre enn menn.

70 prosent av kvinner fra tidligere forhold sier at de har god helse, mens bare halvparten av mennene sier det samme.

Undersøkelsen viser at mens 20 prosent av gifte kvinner opplever hverdagen stressende, sier bare 18 prosent av skilte/separerte/enker at de opplever det samme.

For menn er det omvendt. 27 prosent av menn fra tidligere forhold opplever hverdagen stressende, mens 19 prosent av mennene opplever hverdagen i parforhold stressende.

- Vi ser ikke bort fra at disse tallene er med på å bekrefte forestillingen om at det fortsatt er mor som gjør mest i hjemmet, og at et samlivsbrudd medfører en ekstra belastning for far. Det kan også være slik at kvinner takler samlivsbrudd bedre enn menn, eventuelt en kombinasjon av disse forklaringene, sier Kjetil Rødje ved Folkehelseinstituttet, som er ansvarlig for undersøkelsen, til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere