*Nettavisen* Nyheter.

Skilte ser barna oftere enn før

Foreldre og barn som ikke bor sammen, har mer kontakt enn før. Men Foreningen 2 foreldre er ikke imponert.

19.09.04 09:15

En helt fersk undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå konkluderer med at foreldre som ikke bor sammen med barna, har mye kontakt med hverandre.

Av samværsforeldrene (den av foreldrene som ikke bor sammen med barnet) svarte 89 prosent at de hadde hatt kontakt med barnet i løpet av det siste året, 75 prosent hadde vært i kontakt med barnet den siste måneden, mens 82 prosent hadde vært på minst én ferie sammen med barnet det siste året.

I gjennomsnitt hadde samværsforeldrene vært sammen med barnet 6,5 dager den siste måneden.

- Dette er mye høyere tall enn tidligere, og det er bra. Det viser at foreldre er blitt flinkere til å prioritere foreldresamarbeidet. 30- og 40-åringene er blitt mer bevisste, mye fordi mødrene stiller krav til fedrene, sier familieterapeut Solveig E. Vennesland til Dagbladet.

Hun mener at en konsekvens av utviklingen kan bli at flere fedre vil bo sammen med barna i framtiden.

I alt 19 prosent av de spurte svarte at de bodde i gangavstand fra barnet, mens 42 prosent hadde maks en halv times reisetid og 13 prosent en reisetid på to og en halv time eller mer.

Leder for Foreningen 2 foreldre, Rune Harald Rækken, synes ikke tallene er så gode.

- I 1997 var tallet på barn som ikke hadde månedlig kontakt med samværsforeldrene, 28 prosent. At det har gått ned til 25 prosent, er ikke godt nok, mener han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.