*Nettavisen* Nyheter.

Skinnetraktor kjørte opp på perrongen

Et arbeidstog står med fronten opp i luften etter at det rundt klokken 08.30 braste opp på perrongen på Bodø jernbanestasjon.

17.09.03 21:35

Arbeidstoget, såkalt skinnetraktor, kom ut av kontroll onsdag morgen.

- Den har kjørt inn i endestoppen ved stasjon. De materielle skadene er omfattende, men det er ingen store personskader, sier Jarle Nilsen, operasjonsleder ved Salten politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.40.

Arbeidstoget har havnet delvis oppe på perrongen, og står med fronten skrått opp i luften. Bare 10-15 meter unna ligger selve stasjonsbygningen.

Hoppet av i fart
Etter det TV 2 kjenner til, skal ikke lokføreren ha klart å stoppe toget i tide. Derfor skal han ha valgt å hoppe av toget i fart.

- Han ble skadet i en fot da han hoppet, og er sendt til sykehus for kontroll. Der vil det også bli tatt rutinemessige blodprøver av mannen, selv om vi ikke har mistanke om at vedkommende var ruset, sier Nilsen.

Lokføreren var rimelig skjelven etter ulykken. Etter sykehusbesøket vil han bli avhørt av politiet i Bodø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjedd tidligere
Det er ikke første gang dette skjer i Bodø. I november 1998 braste også et tog opp på perrongen ved samme stasjon. Den gang var det en lokfører som sovnet etter at han hadde tatt sovetabletter.

- Denne gangen er det ikke så dramatisk som forrige gang, opplyser politiet.

Skadene er derimot omfattende. Hele fronten til det 18 tonn tunge lokomotivet er knust. Arbeidstoget, som eies av Jernbaneverket, transporterte sjøkabler på to vogner da ulykken inntraff.

Transporten hadde gått fra Rognan, og endestasjonen var Bodø. Sjøkablene ligger nå strødd rundt toget. De skal ha flyttet seg mange meter framover.

Blir gransket
Ulykkeskommisjonen til Jernbaneverket er ventet til Bodø klokken 14. De vil da sammen med politiet undersøke lokomotivet, i håp om å finne årsaken til ulykken.

- En av årsakene kan være bremsesvikt, men det er for tidlig å konkludere, sier operasjonslederen til TV 2 Nettavisen.

Se video fra stasjonen ved å klikke på lenken oppe til høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.