Skisirkus i Alpene

Foto: (Saalbach.com)

I dyp snø i Alpene kan du være med på verdens største skisirkus hele vinteren.

27.11.06 08:34

I Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang i Østerrike kan du selv være skiartist og boltre deg i 200 kilometer løyper.

Sirkus i denne sammenhengen er verken trapeskunstnere, elefanter eller snerrende tigrer. Men alt det morsomme som du kan gjøre i dypsnøen i Alpene, nærmere bestemt Saalbach Hinterglemm Leogang.

Dette er Østerrikes største sammenhengende skisportsområde, fra Saalbach Hinterglemm til Leogang, som ligger litt syd for Salzburg.

Hele området har laget sin egen profil med at du skal ha det morsomt, være med i «sirkusmanesjen». Det vil si i løypene og bakkene, i livet innendørs sammen med befolkningen som gjerne kler seg i lærbukser og jegerhatter, og gjestene synger med. Hver dag byr på nye opplevelser i Skicircus.

Også for de minste
Du finner svært få skisportsområder som er så familievennlig som Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.

Her er det tett med brede løyper i sydhellingene som passer helt utmerket for de minste i familien, og for den som ellers ikke er helt stø i carving.

Om du er en frossenpinn i stumpen, så trøst deg med at mange av setene i skiheisene er oppvarmet. Du sitter riktig godt og varmt på vei opp mot toppen. Dette blir en god start på turen nedover fjellsidene, med oppvarmede setemuskler.

Tøffe VM-løyper
Alle som ønsker et mer røft terreng, er det gjerne områder som vender mot nord som gir de store sportslige utfordringene.

Blant annet den løypa som Stefan Eberharter tok to VM-titler i 1991. Her ligger også den bratte løypa Schattberg som går rett ned til Saalbach. Løypa er over to kilometer lang.

I vinter skal det være Nostalgi-ski-VM. Mange tidligere profesjonelle kjørere kommer, utstyrt med tidsriktige ski og drakter fra den gang de gjerne sto fremst i rekken blant verdenseliten.

Når sola går ned
Dagen er ikke slutt, selv om sola går ned. Det er fem opplyste kjelkebakker, en moropark som har det meste av muligheter for vinteraktiviteter, blant annet rails og ramper, skihopp og snowboard.

Vil du trekke innendørs, er det mange steder å gå, hvor familien kan slappe av og kose seg, eller være med på mer ”sirkus” som øker pulsen utover kvelden.

Rundt 40 koselige “hytter” og ikke minst utallige Schneebars - snøbarer, puber og diskoteker er populære blant yngre mennesker som vil forlenge kveldene og kanskje flørte litt utover mot midnatt.

Et av disse stedene er Hinterhag Alm, en stor rustikk tømmerhytte i flere etasjer. Denne ligger kun 500 meter opp i fjellsiden fra Saalbach, og du kan bruke slepeheisen opp. Det første som møter deg inne er en kjempemessig kobberkjele med dampende Glühwein over peisvarmen. Her er det musikk, dans og underholdning hele kvelden.

Øverst i Glemmdalen ligger Hinterglemm. Her er den store après ski-hallen som er viden kjent for sin stemning, sang og glede når det er på tide å ta fri fra skiløypene utover ettermiddagen og kvelden.

Saalbach Hinterglemm er en av de virkelig populære après ski-destinasjonene i Alpene.

Påskepriser for familier
At Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang virkelig satser på familier vises gjennom de mange fordeler som familier får.

Senvinter og vår er en fin tid for familien å dra til Alpene på. Dagene er lange, og fra 17. mars til 15. april - inkludert påsken gir Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang særlig gunstige pakketilbud til familier.

For eksempel får barn under 15 år gratis overnatting ved å bo i samme rom som foreldrene, og gratis skipass når foreldrene kjøper sitt. Eller når de voksne leier utstyr, får barna også dette. Og endelig - tar foreldrene et skikurs, er det en selvfølge at barna er med.

For eksempel koster et «Family Hit»-tilbud fra 373 euro per person i en ferieleilighet, alt etter tidspunkt. Halvpensjon på tre stjerners hotell fra 520 euro per person, og vil du bo på fire stjerners med halvpensjon er det fra 653 euro.

Les mer på Salbach.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.